directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 22:28 h

Jordà projecta l’aprovació final del decret de dejeccions ramaderes pel Consell Executiu del 2 de juliol

La consellera d’Agricultura explica que ara mateix el document es troba als despatxos del Departament de Territori perquè resolguin sobre qüestions ambientals

ACN Vic.-La consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà, preveu que el decret de dejeccions ramaderes es pugui aprovar durant el Consell Executiu del Govern fixat pel 2 de juliol. “Som optimistes i ens agrada ser positius”, ha assenyalat la consellera aquest dimecres des del Consell Comarcal d’Osona. Jordà ha recordat que el decret “ja hauria d’estar vigent” si no hagués estat per l’aplicació de l’article 155, que en va frenar el desenvolupament. Ara mateix el document es troba als despatxos del Departament de Territori, ha explicat Jordà, perquè resolguin sobre diversos aspectes relacionats amb qüestions ambientals.

La consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà, ha explicat que el decret de dejeccions ramaderes és un document que ha costat molt d’elaborar i ha posat en valor el fet que s’ha consensuat amb el sector i amb la resta de partits. Tot i que va quedar aturat per l’aplicació de l’article 155, Jordà ha destacat que ja “torna a bategar” i si tots els terminis s’acaben complint, el text es podrà aprovar definitivament durant el Consell Executiu que se celebrarà el proper 2 de juliol. Ara per ara el decret es troba en el tram final dels treballs previs al vistiplau del Govern i, concretament, està sobre la taula de Territori. Aquest Departament ha de resoldre sobre les qüestions ambientals del document i l’ha de retornar a Agricultura. A partir d’aquí, segons ha explicat la consellera, el document passarà pel consell tècnic i la comissió jurídica pertinents i és previst que torni al consell tècnic a finals del mes de juny. “Abans de les vacances tindrem el decret aprovat”, ha destacat Jordà. El nou decret té en compte tres grans línies d’actuació. En primer lloc, la millora en origen de la gestió dels purins de les explotacions ramaderes, inclòs el seu tractament; en segon lloc, la millora de les aplicacions a la terra i la innovació; i, per últim, el control i seguiment de les fertilitzacions garantint la traçabilitat del purí. En una atenció als mitjans abans d’assistir al Consell d’Alcaldes d’Osona, Jordà també ha parlat de les ‘tractorades’ que els sindicats, com Unió de Pagesos, han convocat arreu del territori per exigir al govern de l’Estat mesures urgents per la pagesia. La consellera ha destacat que veu positiu que es faci aquesta pressió al govern espanyol, “que és on s’ha de fer”. Entre d’altres, els sindicats reclamen l’aplicació justa de la Política Agrària Comuna a l’Estat, un repartiment just i equitatiu del valor afegit a la cadena alimentària i també denuncien l’encariment dels costos de producció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.