directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 11:19 h

Trapero anuncia que respondrà a les preguntes de totes les parts en la seva declaració com a testimoni al Suprem

El major declara al judici de l'1-O vestit de paisà i acompanyat de la seva advocada, Olga Tubau

ACN Madrid.-L'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha anunciat que respondrà com a testimoni a les preguntes de totes les parts al judici de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem. Per la seva condició d'investigat per l'Audiència Nacional, es podria haver acollit al seu dret de no declarar, com han fet altres testimonis que estaven investigats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Tot i això, ha optat per respondre les preguntes de totes les parts. Trapero ha estat sol·licitat com a testimoni per l'acusació popular exercida per Vox, el primer a preguntar, i les defenses de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn. El major declara al Suprem vestit de paisà i acompanyat de la seva advocada, Olga Tubau, que ha intentat intervenir al principi però el president, Manuel Marchena, li ho ha evitat. Marchena ha puntualitzat que només podia dir a Trapero quina pregunta pot contestar i quines no.

El major havia mantingut fins al final la incògnita si declararia. Fonts properes al major apuntaven que tenia ganes de fer-ho, però la seva defensa no va aclarir quina opció acabaria prenent. Trapero ha decidit explicar-se al Suprem abans no sigui jutjat a l'Audiència Nacional, judici que encara no té data. Trapero s'enfronta a 11 anys de presó en aquell tribunal, acusat de rebel·lió per la Fiscalia. En la mateixa causa estan acusats l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig, l'exdirector general de la Policia Pere Soler i la intendent Teresa Laplana. El nom de Trapero ha sortit en nombroses ocasions al judici. Exmembres del govern espanyol –com el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido- i comandaments policials de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han acusat els Mossos "d'inacció i passivitat" l'1-O i de "facilitar les votacions". En canvi, dos comissaris del cos, Manel Castellví i Emili Quevedo, han tancat files amb el que va ser el seu cap i han defensat l'operatiu del dia del referèndum. També han detallat que Trapero va dir sempre al Govern que els Mossos complirien el mandat judicial d'aturar el referèndum i que, fins a dues vegades, va demanar a Puigdemont que el desconvoqués.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.