directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 19:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 11:25 h

Bonvehí veu "imprevisible" l'escenari davant la promesa de Puigdemont i apunta que el número 2 serà "important"

El president del PDeCat defensa que aniran a Madrid a "bloquejar els partits del 155"

ACN Barcelona.-El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha qualificat "d'imprevisible" l'escenari que s'ha obert després de la promesa de l'expresident Carles Puigdemont de tornar a Catalunya amb "immunitat" si és elegit eurodiputat. En una entrevista a Ràdio 4, Bonvehí ha defensat que Puigdemont hauria de tenir els seus drets polítics "intactes" però també té la certesa que l'estat espanyol "farà tot el possible perquè no els pugui exercir". Davant d'aquesta situació, ha apuntat que el número 2 de la llista de JxCat a les eleccions europees serà "important". D'altra banda, ha explicat que la voluntat és anar a Madrid no a bloquejar el Congrés sinó a "bloquejar els partits del 155".

Bonvheí ha recordat l'actitud de l'estat espanyol en els darrers temps per "coartar" els drets polítics de persones que s'han presentat a eleccions i ha augurat que amb Puigdemont farà "tot el possible" perquè no exerceixi d'eurodiputat. Pel que fa a una repetició de la coalició amb el PNB a les europees, Bonvehí ha admès que la mirada del PDeCAT ha canviat respecte fa 4 anys i que ara es vol presentar una candidatura "estrictament en clau catalana, de legitimitat i denuncia". Per tant, entén que en aquest context, el PNB faci un procés intern per prendre una decisió. Tot i així, Bonvheí creu que el PNB ha de ser el seu "aliat estratègic a l'Estat i a Europa" i ha explicat que s'han donat uns dies per intercanviar documentació i mirades respecte a les pròximes eleccions europees del maig.Una vintena de baixesBonvehí ha admès que s'han produït una vintena de baixes al PDeCAT arran de les decisions del cap de setmana sobre les llistes de cara al pròxim cicle electoral i ha negat que siguin unes 200 com alguns mitjans de comunicació han assegurat. El president del PDeCAT ha tornat a demanar disculpes als associats pels procediments que s'han seguit i ho ha argumentat per la "situació excepcional". Així mateix, ha apuntat que s'està col·laborant amb altres actors, en referència a la Crida, que no estan tant organitzats i això fa que dificulti el compliment dels terminis del PDeCAT.Encara a nivell intern, Bonvehí ha assegurat que el seu patit compta amb el fins ara diputat al Congrés Carles Campuzano "en el futur immediat" i l'ha qualificat de persona "de primer nivell". Així mateix, ha afegit que Marta Pascal continuarà de senadora. "Gent com ells és el que fa falta al nostre projecte polític. No volem perdre ningú pel camí", ha conclòs.Estratègia a MadridBonvheí ha defensat que la llista de JxCat encapçalada per Jordi Sànchez anirà a Madrid no a bloquejar el Congrés sinó a "intentar bloquejar els partits que volen aplicar el 155 i a ser molt ferms en la reclamació d'una relació bilateral, seure a una taula i abordar el problema polític català". En aquest sentit, ha assegurat que no s'anirà enrere respecte el que s'ha defensat en els darrers mesos. Segons Bonvehí, si el PSOE guanya les eleccions espanyoles, el president Pedro Sánchez se sentirà més fort que fins ara i més legitimat per "abordar de manera definitiva el problema polític català". "Lluitarem amb totes les nostres forces perquè s'abordi", ha garantit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.