directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 18:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 11:25 h

El Centre LGTBI de Barcelona atén unes 50 peticions d'ajuda i assessorament en les primeres setmanes de funcionament

Diverses entitats ja s'han instal·lat al centre, inaugurat a mitjans de gener al barri de Sant Antoni

ACN Barcelona.-Més de 50 persones ja han estat ateses pel Servei d’Acollida en les primeres setmanes d’activitat del Centre LGTBI de Barcelona. A banda dels centenars de persones que han passat a diari pel Servei d’Informació i Dinamització per conèixer les instal·lacions i el funcionament general de l’equipament, el Servei d’Acollida ha atès mig centenar de casos, de manera individual i familiar. Les consultes presentades han estat diverses. Les més habituals tenen relació amb casos d’assetjament en l’àmbit laboral, dificultats per trobar feina, els passos a seguir per iniciar un procés de trànsit i les tècniques de reproducció assistida disponibles. També destaca el suport donat a diverses famílies que s’han apropat al centre per conèixer eines i recursos per acompanyar als seus fills i filles LGTBI.

A la vegada, s’ha atès a persones joves que han plantejat diverses situacions de conflicte en l’àmbit familiar per raó de la seva orientació sexual o identitat de gènere. El centre també ha donat resposta a diferents casos d’urgència. En concret, quatre situacions d’LGTBI-fòbia que han estat treballades conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia, i dues peticions d’asil polític que han estat canalitzades cap al Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) o a ACATHI, entitat especialitzada en l’atenció de persones migrades LGTBI.D'altra banda, diverses entitats ja han completat el seu trasllat al centre. Es tracta de l’Associació de Famílies LGTBI (FLG); l’Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals (AMPGIL); el Casal Lambda; Gais Positius i l’Observatori contra l’Homofòbia, que comparteixen des de principis de març un espai comú, ubicat a la segona planta de l’equipament. Això els permetrà generar noves sinèrgies. El Centre LGTBI serà l’espai per a la gestió de les entitats. Bona part de les activitats d’aquestes organitzacions es programaran, d’ara endavant, a les instal·lacions del Centre LGTBI.També s’hi han traslladat els serveis d’atenció especialitzada que ofereixen les entitats com atenció psicològica i sociosanitària o assessorament legal. Totes aquestes prestacions són recursos que complementaran els serveis d’acollida i primera atenció del centre, que podrà fer derivacions a les entitats o a l’administració dels casos que requereixin d’un acompanyament de llarga durada. A banda de la programació de les entitats residents, el Centre LGTBI també ha començat a acollir activitats d’altres associacions i grups.El Centre LGTBI és un servei de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya mitjançant un conveni de gestió cívica.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.