directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 07:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 12:07 h

Barcelona, la cinquena ciutat de la UE on es detecta més cocaïna a les aigües residuals

La capital catalana deixa de ser la localitat europea on més es consumeix aquesta substància, segons el darrer estudi de l'Agència Europea de les Drogues

ACN Brussel·les.-Barcelona és la cinquena ciutat de la Unió Europea on es detecta més cocaïna a les aigües residuals i la sisena que més consumeix MDMA, segons l'últim estudi de l'Agència Europea de les Drogues (EMCDDA, per les seves sigles en anglès). Així, la capital catalana registra una menor concentració de cocaïna el 2018 respecte a l'any anterior i deixa de ser la ciutat europea on més es consumeix cocaïna, com va ser el 2017. Ara Bristol al Regne Unit i Amsterdam són les localitats on més gent es droga amb aquesta substància. L'EMCDDA ha conclòs a partir d'una anàlisi dels patrons de consum de drogues a les ciutats europees que es "confirma la tendència a l'alça" en l'ús de la cocaïna al bloc europeu, particularment a Bèlgica, Països Baixos, Espanya i el Regne Unit. L'estudi també ha detectat un repunt en el consum d'MDMA el darrer any, després d'una estabilització d'aquest el 2018.

Si bé fins ara l'ús de metamfetamina estava concentrada a la República Txeca i Eslovàquia, segons els últims resultats, ara també s'ha detectat aquesta substància a l'Estat espanyol, Alemanya i Xipre.L'estudi de l'EMCDDA va analitzar les aigües residuals de 73 ciutats europees a 20 països europeus el març del 2018 per explorar "els comportaments de consum de drogues dels seus habitants"



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.