directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 12:38 h

Torra: “No volem viure amb por i no renunciarem a la llibertat d’expressió”

El president de la Generalitat retreu a Cs que busqui constantment la crispació a base de querelles

ACN Tarragona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, lamenta l’atac d'uns encaputxats que han despenjat el llaç groc de l’Ajuntament de Barcelona i ho han intentat amb el balcó de la Generalitat aquesta matinada i apel·la al dret a la llibertat d’expressió. “No volem viure amb por i no renunciarem a la llibertat d’expressió”’, ha manifestat Torra, aquest dijous. El president ha insistit en què l’escrit enviat a la Junta Electoral Central (JEC), protestant per la prohibició dels llaços, obeeix a les resolucions del Parlament, que avalen les estelades i llaços grocs als edificis públics. "És una nova vulneració de l'Estat d'un dret essencial", ha dit. A partir d’aquí, el president ha criticat Cs per “passar-se la vida” presentant querelles i buscant la crispació, i ha instat la formació a fer política al Parlament i no als tribunals.

Davant la possibilitat d’una condemna per desobediència de la JEC a l'ordre de retirar els llaços grocs, el president de la Generalitat ha insistit en què Catalunya “és un país que ha perdut la por” i que se seguiran els mandats del Parlament de Catalunya. Torra ha recordat que el Parlament va aprovar per àmplia majoria que l’estelada era un símbol d’anhel de llibertat -i no pas polític-, i també es va votar en contra de la retirada dels llaços grocs. “I jo em mantindré sempre fidel al què decideixi el Parlament”, ha reafirmat.En relació a l’atac dels encaputxats d’aquesta matinada a la plaça de Sant Jaume, ha lamentat “moltíssim” els fets i ha reivindicat els valors de la democràcia, que són “la raó de ser” de Catalunya. Torra ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a Tarragona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.