directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 23:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 12:50 h

El 88% dels alumnes d’Educació Social i Treball Social tenen feina sis mesos després de finalitzar els estudis

Els centres d’acollida de MENAs han estat un dels destins laborals que més ha crescut

ACN Barcelona.-L’Educació Social i el Treball Social són dues professions amb alts nivells d’inserció laboral, segons constata el novè Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat la Fundació Pere Tarrés, i que recull que el 88% dels alumnes de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL el curs 2017-18 tenien feina sis mesos després d'acabar els estudis. A més, segons l’Enquesta de Població Activa (EPA) del 2018, la taxa d’atur entre joves de menys de 25 anys a Catalunya va ser del 27,7%, mentre que la taxa d’atur entre els graduats en Educació Social i Treball Social és del 6%. Per estudis, el percentatge de graduats en Educació Social que ja estan treballant és del 90% mentre que en Treball Social és del 85%.

Cal destacar que en Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, en canvi en Educació Social, en algunes ocasions, no és un requisit imprescindible. Només un 6% dels enquestats està a l’atur mentre que el 5% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters, postgraus o formació contínua. Pel que respecta a la situació contractual, un 38% dels titulats que ja treballen tenen contractes indefinits i un 56% són temporals. Pel que respecte a la jornada laboral, la modalitat de jornada completa aplega un 67% dels alumnes, mentre que el 33% restant treballa en jornada parcial.Els centres d’acollida, l’àmbit d’intervenció amb més augmentEntre els àmbits d’intervenció per tipologia de servei de les feines dels graduats en Educació Social predominen centres residencials d’infància i adolescència i els centres oberts. També hi ha una forta presència de centres d’acollida i particularment, de centres d’acollida de menors estrangers no acompanyats (MENAs), fruit de l’augment significatiu de l'arribada d’aquest col·lectiu a Catalunya. De fet, des de l’inici de l’estiu passat, la demanda de professionals de l’acció social especialitzats en l’atenció als menors estrangers no acompanyats va augmentar en un 90% a la borsa de treball de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.L’increment en la demanda d’aquests perfils professionals va tenir el seu pic al mes de juny i es va estabilitzar al setembre. La necessitat de trobar educadors i treballadors socials especialitzats per fer front a aquesta situació, qualificada pel mateix Govern de la Generalitat “d’emergència social”, va fer que la borsa de treball de la Facultat no pogués cobrir el 100% la demanda de les entitats socials que les sol·licitaven.Les fundacions, un dels principals centres contractantsUna de les conclusions d’aquest estudi és que les fundacions han augmentat les contractacions respecte els anys anteriors, representant un 46% del total. De la resta d’enquestats, el 19% treballa en una cooperativa, el 19% en una empresa, el 10% treballa a l’administració pública i el 6% treballa en una associació.Per àmbits d’intervenció, els titulats en Educació Social han estat contractats majoritàriament per treballar a favor de la infància i l’adolescència, un 79%, seguit a gran distància per joventut, mediació i resolució de conflictes, acció social comunitària i participació social i migració. Mentre que els graduats en Treball Social intervenen en àmbits com el de gent gran, seguit per salut mental, diversitat funcional, acció social comunitària i participació social.El 67% dels alumnes enquestats estan treballant en el mateix àmbit en el que han realitzat les seves pràctiques curriculars. El 48% dels estudiants ja estaven inserits laboralment només tres mesos després d’acabar la carrera. En un 27% dels casos, els estudiants ja tenien feina abans d’acabar els estudis, bé a temps complert o a temps parcial.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.