directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 14:23 h

‘Meet Vincent Van Gogh’ ofereix “veure, tocar i escoltar” el mestre holandès a Barcelona

L’exposició interactiva i multimèdia sobre el pintor s’ha instal·lat en una gran carpa al Port Vell

ACN Barcelona.-Veure, tocar i fins i tot escoltar l’obra de Vincent Van Gogh sense tenir al davant cap dels seus quadres. Aquest és el repte que fa realitat l’exposició interactiva i multimèdia ‘Meet Vincent Van Gogh’ que s’acaba d’instal·lar en una carpa gegant al Port Vell de Barcelona. Dissenyada pel Museu Van Gogh d’Àmsterdam, l’exhibició s’estrena al sud d’Europa amb la bandera de l’experiència immersiva com a gran reclam. Tocar els traços i les pinzellades de l’artista, ‘entrar’ dins d’una de les seves obres, viatjar fins els llocs que el van inspirar -com el cafè Le Tambourin o la casa groga d’Arlés-, o “escoltar” les seves paraules plasmades en 800 cartes, són algunes de les experiències que promet aquesta exposició.

Els responsables del Museu Van Gogh d’Àmsterdam van idear l’any 2016 una exposició immersiva per facilitar el coneixement de l’artista més enllà de les seves portes i amb vocació d’arribar a tots els públics. El director de la pinacoteca, Adriaan Dönszelman, ha explicat en declaracions a l’ACN que “la missió del museu és fer que l’obra de Van Gogh sigui accessible al màxim nombre possible de persones”. Per aquesta raó, i donada la “capacitat limitada” del museu per acollir públic, així com la delicadesa de les obres del pintor que en dificulta la seva cessió a l’exterior, es van decidir a crear ‘Meet Vincent Van Gogh’.‘Meet Vincent Van Gogh’ viatja per primera vegada fora i la ciutat escollida ha estat Barcelona. Segons Dönszelman, això es deu al fet que han “identificat” un gran interès per l’artista al sud d’Europa i concretament a l’estat espanyol, sumat al “perfil internacional” de la capital catalana. “Era el millor lloc per començar”, ha manifestat el director al respecte. Dönszelman explica també que tot el concepte de l’exposició està pensat per fer-la atractiva a les famílies i arribar també al públic infantil. “Hi ha una diferència entre el que es pot trobar al museu i el què ofereix l’exposició. Al museu, mires la vida de Van Gogh des de la perspectiva del seu art, i aquí mires el seu art des del punt de vista de la seva vida”. Així resumeix el director del museu holandès la idea que la mostra és una invitació a seguir els passos vitals de Van Gogh i no només un recorregut per la seva obra. Quant a la interactivitat, els organitzadors han tingut molt en compte els interessos dels més petits (“tots sabem com tendeixen a moure’s i a voler tocar”), raó per la qual l’exposició inclou tota mena d’elements “que demanen ser tocats”. El recorregut per la vida i obra de Van Gogh té una durada d’una hora i mitja (si se segueix amb audioguia). El visitant es pot delir amb els muntatges en 3D en què es representen diversos moments clau de la vida del pintor (significativament, la seva habitació, la casa groga, els cafès, o el sanatori de Sant Remy on va estar ingressat). Projeccions audiovisuals, reproduccions a gran escala d’algunes de les seves obres més conegudes i més d’una invitació a agafar el llapis per emular el geni del pintor són altres elements que inclou ‘Meet Vincent Van Gogh’. L’entrada general té un preu de 15 euros.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.