directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 10:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 21:51 h

UGT i CCOO demanen al govern espanyol i al PDeCAT que "deixin de xiular" i deroguin la reforma laboral

La reunió entre els secretaris generals dels sindicats a Catalunya i Bonvehí, Campuzano i Bel acaba sense acord

ACN Barcelona.-Els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, s'han reunit amb el president del PDeCAT, David Bonvehí i els diputats al congrés Carles Campuzano i Ferran Bel per demanar-los que es posicionin a favor de la derogació de la reforma laboral abans dels comicis del 28-A. "Això no pot quedar en mans de la ruleta russa que seran les eleccions", ha valorat Pacheco en declaracions a l'ACN posteriors a la reunió que ha acabat sense acord. "Tant el govern de l'Estat com el PDeCAT estan xiulant i creiem que encara hi ha temps perquè deixin de xiular", ha opinat, en el seu torn, Ros. Els representants sindicals han emplaçat a totes les parts que van fer possible la moció de censura que va fer caure el govern del PP a "seguir negociant". "Nosaltres, seguirem pressionant", ha promès Ros.

El secretari general d'UGT a Catalunya ha recordat que el PDeCAT "no hauria de tenir problemes" ni davant la patronal ni dels empresaris per defensar les esmenes que els sindicats demanen a l'executiu de Pedro Sánchez, és a dir, que s'apliqui el conveni de referència a les empreses subcontractades; la prevalença del conveni sectorial sobre el d'empresa i la recuperació de la ultraactivitat perquè cap empresa es quedi sense conveni quan no hi hagi acord per a la seva renovació.La trobada amb la direcció del PDeCAT és la primera que UGT i CCOO mantenen conjuntament amb el partit des que es fa crear el 2016 i s'emmarca en el cicle de reunions que tots dos representants sindicals estan tenint amb les formacions que van donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy. Malgrat reconèixer hi ha "dificultats" en el procés de negociació prèvia de la derogació de la reforma laboral, Pacheco ha assegurat que estan en condicions "si el PSOE tingués la voluntat política" de poder traslladar els textos que tenen acordats amb el Ministeri de Treball a la consideració dels partits polítics.Segons ha dit, formacions com el PDeCAT estan "obertes" a tractar les seves propostes. "Aquesta és l'última oportunitat per revertir les mesures amb les quals es va agreujar les condicions de vida i de treball de la classe treballadora", ha assegurat Pacheco. "És un deute que té el govern, no podem acabar la legislatura sense fer-hi front, això no pot quedar en mans de la ruleta russa que seran les eleccions", ha sentenciat.En la trobada, que ha durat una hora i mitja, també s'ha parlat de la situació política a Catalunya, que les dues parts han qualificat de "bloqueig". En aquesta part del debat, els sindicats han reivindicat que tota reivindicació política ha de tenir en compte factors socials. A més, els representants laborals han demanat "estabilitat" per poder "treballar per una solució política amb diàleg i negociació" al conflicte a Catalunya, ha explicat Ros.A més, també ha aparegut a la conversa l'eventual sentència del judici pel referèndum de l'1-O que s'està celebrant al Tribunal Suprem. En cas de sentència condemnatòria, els presents a la reunió s'han compromès a coordinar una resposta "àmplia" de la societat civil i política, ha explicat Pacheco, que ha confiat que el tribunal dictamini l'absolució.Sobre la declaració com a testimoni en aquest procés tant de Pacheco com de Ros, el secretari general de CCOO a Catalunya ha assegurat que explicarà al tribunal presidit per Manuel Marchena que "la realitat del que va passar el 2017 que no té res a veure amb les causes per les quals estan processats" els líders independentistes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.