directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 10:46 h

Salellas creu que l'actitud de Marchena pot comprometre la imparcialitat del tribunal

L'advocat de Cuixart es queixa que l'actuació del magistrat està deixant les defenses en una situació "d'indefensió"

ACN Barcelona.-Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart, ha opinat aquest divendres que l'actuació de Manuel Marchena dijous "podria ser un indici que el tribunal ja té un prejudici sobre els fets", el que "compromet la imparcialitat que ha de tenir qualsevol tribunal". En declaracions a Catalunya Ràdio, Salellas s'ha referit a la pregunta que no va permetre que la fiscalia fes al major Josep Lluís Trapero però que després va decidir formular ell. L'advocat ha criticat que Marchena estigui "canviant les regles sobre la marxa", adaptant a cada moment el procediment "segons li convé". "Això és trencar les normes del procediment i és col·locar les defenses en una situació d'indefensió", ha conclòs.

Salellas ha remarcat que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha considerat que per aquest tipus d'intervencions "d'ofici" es pot comprometre la imparcialitat d'un jutge, "perquè pot estar demostrant implícitament que el tribunal ja té una opinió formada i busca en les respostes dels testimonis que es confirmi".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.