directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 10:53 h

El CAC insta els usuaris de les xarxes socials a no compartir les imatges “violentes” de l’atemptat de Nova Zelanda

L’organisme reitera les seves recomanacions als mitjans sobre cobertura d’informacions d’actes terroristes

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat a mitjans de comunicació i usuaris de xarxes socials evitar emetre les imatges “extremadament violentes” dels atemptats terroristes d’aquest divendres a Nova Zelanda. Més enllà de les habituals recomanacions que l’organisme dirigeix als mitjans de comunicació sobre la cobertura d’informacions terroristes, en aquesta ocasió s’ha adreçat també als usuaris de les xarxes socials per demanar-los que “evitin compartir aquests continguts”. I ho fa, atès que un dels presumptes terroristes hauria enregistrat l’atac i difós en directe a través d’una xarxa social. “Cal defensar la privadesa de les víctimes així com també cal evitar que la difusió d’aquests continguts violents serveixi com altaveu propagandístic dels atacants”, recorda el CAC en un comunicat.

El CAC recorda el punt 1.3 de les seves recomanacions de cobertura informativa d’aquests casos, referit al tractament dels continguts “subministrats per terroristes”. “Les imatges difoses pels terroristes, editades o en brut, mai s’haurien de difondre, almenys sense una edició prèvia als mitjans, amb independència que les xarxes socials les difonguin íntegrament. No difondre implica també no enllaçar continguts”, argumenta aquest punt. Per al CAC, “cal defensar el respecte a la privadesa de les víctimes així com també cal evitar que la difusió d’aquests continguts violents serveixi com altaveu propagandístic dels atacants”. Pel que fa als drets de l’audiència, “el nivell de duresa de les imatges que rebi ha d’estar justificat editorialment”, sosté l’ens, en funció de si aporten elements informatius rellevants “i no pas morbosos. Sempre caldrà advertir prèviament de la naturalesa violenta de les imatges”, fan notar.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.