directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 13:51 h

Veïns de Mataró denuncien "violència policial" en un desnonament al barri de l'Escorxador

La intervenció va acabar amb dos detinguts per resistència i desobediència

ACN Mataró.-L'Associació de Veïns Les Santes-Escorxador de Mataró denuncia "violència policial" durant un desnonament al barri, aquest dijous, que afectava una dona i el seu fill menor d'edat. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, que van intervenir per ordre judicial, va haver dues persones detingudes per resistència i desobediència entre els manifestants que es van concentrar davant l'habitatge per intentar aturar el desnonament. Des de l'entitat veïnal i la Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) denuncien que hi va haver fins a cinc persones ferides fruit de l'actuació policial i esperonen els veïns a "seguir organitzats contra l'especulació que posa en risc el dret a l'habitatge".

Les entitats veïnals també han dirigit les seves crítiques contra el consistori per no intercedir per evitar el desnonament, donat que la família estava en situació de vulnerabilitat. Des dels Serveis Socials municipals, però, asseguren que s'havien fet els tràmits a la mesa d'emergències de la Generalitat per sol·licitar un habitatge de lloguer social per a la família.A més, detallen fonts municipals, s'havia ofert a la dona el seu reallotjament al centre residencial d'estada limitada mentre no es trobés una solució i davant la impossibilitat que el jutge decidís frenar l'ordre de desnonament. Des de Serveis Socials asseguren que l'afectada va "renunciar" a aquest reallotjament i "va manifestar que disposava d'alternativa d'allotjament".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.