directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 14:08 h

Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates impulsen Front Republicà per al 28-A per una política de “bloqueig”

Obren el procés de cercar els avals per poder-se presentar a les eleccions i configurar les llistes

ACN Barcelona.-Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates impulsen la coalició Front Republicà per a les eleccions de 28-A amb l’objectiu de fer una política de “bloqueig” al Congrés en defensa de l’autodeterminació i per “frenar la repressió” a Catalunya. En una roda de premsa aquest divendres han presentat el manifest fundacional, on es reivindica “bastir un front comú que no cedeixi davant de qualsevol xantatge”. Albano Dante Fachín, de Som Alternativa, ha afegit que la coalició no cedirà al “xantatge” de donar suport a un govern perquè vingui la dreta o la ultradreta. “El PSOE haurà de triar entre la dreta o la democràcia”, ha reblat. Front Republicà obre ara el procés de cercar els avals per poder-se presentar a les eleccions i també de configuració de llistes.

Fachín ha afirmat que Front Republicà no cedirà al "xantatge" que diu "empasseu-vos aquesta situació de presos i repressió i renuncieu a l'autodeterminació perquè si no, ve la dreta". En aquest sentit, ha assegurat que no seran ells qui hauran de triar "entre el PSOE i Vox". "Si es dona la circumstància que els diputats són decisius, seran els socialistes qui hauran d'escollir entre que governi la dreta o la democràcia, que vol dir "aturar la repressió i acceptar que el poble de Catalunya té dret a autodeterminar-se". "És tan greu que vingui la dreta? Clar que ho és, i si ho és, és tan senzill com escoltar la gent que viu a Catalunya", ha especificat Fachín.En la mateixa línia, el líder de Som Alternativa ha argumentat que si Pedro Sánchez vol ser president ha d'entendre que "no es pot governar l'estat espanyol basant-se a oprimir a Catalunya" i fent que els catalans "renunciïn a qüestions legítimes".El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, ha apuntat que algú pot plantejar que la formació d'aquesta nova coalició és un "salt al buit" però que la candidatura que presenten "omple aquest buit". D'altra banda, Muriel Rovira, de Pirates de Catalunya, ha assegurat Front Republicà és "una opció útil i segura" que no s'utilitzarà per donar suport a cap partit espanyol o català que no defensi explícitament el dret d'autodeterminació, la llibertat dels presos i els exiliats, la defensa dels drets socials, la derogació de l'article 155 i la reforma de l'article 135, sobre el deute públic.En la roda de premsa de presentació de la coalició, s'han definit com a "coalició netament republicana" amb un espai de trobada entre sobiranistes i independentistes. "Defensem la construcció de la república catalana i reconeixent el mandat de l'1-O. D'altra banda, Front Republicà encara manté converses amb altres formacions –que podria ser Procés Constituents, o d'altres- que es podrien afegir d'una altra manera a la candidatura. També han de començar a confeccionar les llistes, on ja han especificat que no busquen "fitxatges estrella" sinó gent compromesa amb l'esquerra.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.