directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dissabte, 16 de març de 2019 22:14 h

Clamor a la plaça de Sant Jaume contra els atacs a menors migrants i per alertar que a darrere "hi ha racisme pur i dur"

L'associació Ex-Menas, amb el suport de nombroses entitats, denuncia "la persecució i l'odi que viuen els nostres germans menors"

ACN Barcelona.-Més de 300 persones han respost a la crida de l'associació Ex-Menas i s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Sant Jaume per condemnar els atacs dels últims dies a centres de menors migrants no acompanyats a Canet de Mar (Maresme) i a Castelldefels (Baix Llobregat). "Venim a denunciar el racisme, la persecució i l'odi que viuen els nostres germans menors abans i després d'aquestes setmanes i a dir que no hi ha res que pugui justificar aquests atacs. No són actes aïllats ni una baralla de joves. A darrere hi ha racisme pur i dur i entre tots l'hem d'aturar i treure dels nostres barris i pobles", han afirmat els organitzadors en una protesta que ha rebut el suport de nombroses associacions i col·lectius.

El record per les persones assassinades en els atemptats de Nova Zelanda ha estat present en la concentració, amb un minut de silenci i diverses referències que han revelat la commoció dels participants.Entre les persones que s'han unit a la concentració, s'han pogut veure pancartes i cartells amb missatges com 'Ni lladres ni criminals. Joves migrants'; 'Prou desprotecció infantil!'; 'Castelldefels som tots'; '#Alerta. El racisme institucional es perpetua als carrers'. Demanen a les administracions que "no callin" Hind, una de les fundadores de l'associació Ex-Menas, ha explicat davant els mitjans de comunicació que s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume per demanar a les administracions que "no callin" davant el racisme perquè el silenci el "fomenta" i "dona més força als racistes que van contra nosaltres", ha alertat. També davant dels periodistes, Fouad, educador social, ha advertit que una societat civilitzada i avançada "no es pot permetre actes xenòfobs i islamòfobs". "No podem normalitzar aquests actes d'extrema dreta i de terrorisme blanc, m'atreveixo a afirmar, perquè realment en podem veure els resultats com va succeir a Nova Zelanda", ha afirmat. Fouad demana "més protecció dels menors" i "lleis més fermes contra l'islamofòbia i l'exclusió dels col·lectius minoritaris" i ha coincidit a ressaltar que ni administracions ni societat han "de ser còmplices del silenci", sinó posar-se "a favor dels valors positius". També ha reclamat "incloure" els joves migrants a la societat "amb la voluntat de fer-ho de manera bidireccional". "Ens hem d'obrir, conèixer, empatitzar amb l'altre i no deixar-nos portar per la ignorància", ha assenyalat. "Necessitem que la gent es mogui"Representants d'una quinzena d'entitats han intervingut per mostrar el suport a la concentració i alertar contra la xenofòbia. Entre altres entitats, SOS Racisme ha criticat la "manca de compromís " de les administracions "que clarament han fallat en el seu paper de protecció de la infància" i Tras la Manta ha alertat que el racisme forma part de les estructures de poder. Dues joves veïnes de Canet de Mar han convidat a participar en la concentració de rebuig als atacs contra els joves migrants al municipi del proper dilluns: "Són nens, estan desprotegits i són vulnerables. Necessitem que la gent es mogui". "Si veieu mocador o vel, no vol dir que no sapiguem fer res. Tinc dues carreres", ha exclamat una altra representant d'entitat entre l'ovació dels assistents.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.