directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 14:36 h

Muñoz Molina: "Mentre escric, els problemes de la vida real estan en suspens"

L'escriptor presenta a Barcelona la seva nova novel·la 'Tus pasos en la escalera', en què resol la necessitat de fer una "pura ficció"

ACN Barcelona.-L'escriptor andalús Antonio Muñoz Molina publica la novel·la 'Tus pasos en la escalera' (Seix Barral), una "pura ficció" amb la qual l'autor resol la necessitat que sentia de transformar en literatura "els materials del present concret". "Sentia una necessitat molt intensa de construir una ficció estricta amb allò immediat", ha dit l'escriptor aquest dilluns a la presentació del llibre. L'escenari de l'obra és Lisboa, on Muñoz Molina va fer néixer la història en un moment que patia dificultats psicològiques. "Mentre escric, els problemes de la vida real estan en suspens", ha explicat l'autor sobre un procés creatiu que li produeix "un alleujament". El resultat és una novel·la de suspens psicològic en que la ciència pren un protagonisme important en la relació d'una parella.

El protagonista de l'obra espera la seva dona a Lisboa per poder instal·lar-se després d'una etapa a Nova York. Ella, com a científica neuronal, estudia els mecanismes que regeixen la memòria i la por. "Era un repte literari donar forma narrativa a coses que tenen a veure amb la ciència i que al mateix temps tenen a veure amb el que som tots nosaltres", ha explicat l'escriptor, membre de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) des del 1995.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.