directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 14:36 h

Mena admet que la confecció de llistes "tensa" l'espai polític però defensa que el projecte dels comuns és el de sempre

Els comuns reclamen a Nuet que retorni l'acta de diputat al Parlament per l'apropament a ERC

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha admès que la confecció de llistes fa que els espais polítics "es tensin" però ha defensat que el projecte polític de la formació és el mateix de sempre. Després que el senador d'En Comú Podem, Óscar Guardingo, hagi renunciat a anar a les llistes dels comuns per al 28-A per la posició "independentista del cap de llista, Jaume Asens, Mena ha defensat que ells "sempre" han dit "el mateix". "Som un espai transversal que defensa el dret a decidir i la llibertat dels presos polítics; d'aquí no ens hem mogut ni ens mourà ningú", ha reiterat. D'altra banda, Mena ha apuntat que la manera de fer política d'ERC, amb la negociació amb Sobiranistes, ha estat "una decepció" i ha reclamat a Joan Josep Nuet que "la seva decisió ha d'anar acompanyada del retorn d'acta de diputat".

Abans de conèixer-se que Nuet deixa l'acta de diputat al Parlament, Mena li ha reclamat que "el mínim que pot fer" és entregar-la i ha lamentat l'actitud d'ERC en les negociacions. "És el més allunyat de la nova política que volem representar des de Catalunya en Comú", ha asseverat Mena, que ho ha qualificat de "profunda decepció". "Amb aquestes operacions que fan, se situen al bàndol de Ciutadans, amb pràctiques com la del transfuguisme", ha etzibat.Després que Guardingo hagi renunciat a anar a les llistes d'En Comú Podem per a les eleccions espanyoles al·legant diferències ideològiques amb Asens, Mena ha defensat que la candidatura ha defensat sempre "el mateix". "Són les conviccions de l'ideari fundacional de Catalunya en Comú i continuem defensant el mateix projecte des del 2015, que volem que ens torni a fer guanyadors", ha assenyalat Mena, que considera que pertoca a Podem donar les explicacions de per què s'han "encallat" les seves primàries.El portaveu dels comuns ha defensat Asens com a candidat representatiu tant de Catalunya en Comú com de Podem. "Això és la normalitat que tenim en aquest espai", ha afegit. Mena reconeix que no estan en el punt de la confluència que els agradaria estar, tot i que assegura que s'ha avançat, malgrat mantenir la fórmula de coalició amb Podem. "Ens agradaria d'aquí a un temps presentar la confluència com la teníem plantejada en un inici", ha dit. Mena també ha tret pit del projecte de Catalunya en Comú, "un projecte fort i sòlid que va més enllà de les persones que en un moment o l'altre l'encapçalen".Sobre la manifestació de dissabte a Madrid pel dret a l'autodeterminació i preguntat sobre els motius pels quals Asens no hi va assistir, Mena ha afirmat que l'espai "del canvi" estava "prou representat" a la mobilització, amb les figures de Gerardo Pisarello o Diego Cañamero, de Podem. Ha afegit que "ningú posa en dubte que Asens està contra la criminalització d'autodeterminació dels pobles" perquè porta anys demostrant-ho. "No cal estar present en una manifestació a Madrid perquè la resta de dies seguim defensant la llibertat", ha dit.El portaveu dels comuns també ha carregat contra les conselleres Borràs i Artadi, que aviat deixaran el Govern per incorporar-se a les llistes de JxCat al 28-A i al 26-M, respectivament. En aquest sentit, han afirmat que aquest cap de setmana s'ha constatat "l'autèntica cara del partit de Puigdemont, amb Borràs confirmant que no vol fer política, i que la seva política és el bloqueig". Pel que fa a Artadi, ha criticat que "el seu únic projecte polític sigui fer fora a Colau de l'Ajuntament", amb l'equip de govern "que més inversió social" ha fet. Així, ha preguntat si la pobresa cronificada de retallades és la que Artadi vol exportar de la Generalitat al consistori barceloní.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.