directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 19:02 h

El TS confirma la condemna de set anys de presó per captació i adoctrinament terrorista a un home de Badalona

Dels quatre membres del grup es manté la pena de dos i es rebaixa la dels altres

ACN Barcelona.-La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de set anys de presó per Saif E. H. A., natural de Badalona, així com també Sanae B., dos membres d'una xarxa de captació i adoctrinament d'adeptes d'Estat Islàmic a través de les xarxes socials, principalment dones joves musulmanes. Per altra banda el TS ha rebaixat les penes dictades pels altres dos membres de la mateixa xarxa, Laila H., que passa de set a cinc anys de presó per un delicte de captació i adoctrinament terrorista, i Fabio Miguel M. A., que passa de quatre a dos anys de presó per un delicte d'adoctrinament passiu terrorista. El tribunal ha desestimat els recursos de cassació interposats pels dos primers condemnats contra la sentència de l'Audiència Nacional i estima només la falta de motivació de la pena imposada en primera instància en els altres dos casos.

La sentència explica que des del 2014 Sanae B. va fer tasques de captació i adoctrinament d'altres dones, amb la idea de traslladar-se a Síria per passar a formar part de l'organització de l'Estat Islàmic. El jutge explica que "exercia el lideratge ideològic definint les línies del grup, així com la inoculació d'idees polítiques i religioses per justificar la violència contra persones i béns amb la finalitat d'imposar l'aplicació rigorosa de la Sharia". Apunta que "és la ideòloga, la més caracteritzada, la que arriba al grau més alt de fanatisme" i la que va captar a la també acusada Laila H.Saif Eddine H. A. també participava en l'adoctrinament i captació de Laila H., a través de l'enviament diari de material multimèdia jihadista. La sentència també destaca l'elevat nivell de radicalisme de Fabio Miguel M. A. que es concretava amb la seva participació a les xarxes socials, suport ideològic i contribució econòmica per facilitar viatges a Síria. Per altra banda, entre Laila H. i Sanae B. administraven almenys tres grups de Whatsapp des d'on mantenien el contacte amb persones "sensibles, vulnerables o susceptibles de ser sotmeses a un procés de captació".Comença un judici a dos homes de Badalona acusats d'intentar viatjar a Síria com a integrants del DaeshPer altra banda, aquest mateix dilluns ha començat un judici a la Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional a dos homes de nacionalitat marroquina i residents a Badalona acusats d'intentar viatjar a Síria com a integrants del Daesh. Els processats, Anouar B. i Abdelmounaim B., han negat defensar la violència per motius religiosos i planificar un viatge a Síria. La fiscalia demana 8 anys de presó per a cadascun dels acusats per un delicte d'integració en organització terrorista. Segons l'escrit d'acusació, des d'almenys finals del 2014 els acusats "van començar a passar per un intens procés d'adoctrinament en matèria de terrorisme gihadista" com a membres d'un grup de Badalona que tenia com a "objectiu últim viatjar a Síria com a membres del Daesh".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.