directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 12:35 h

Els especialistes preveuen una primavera "complicada" pels al·lèrgics per l'alta concentració de pol·len

Els al·lergòlegs recorden la necessitat que els pacients segueixin els tractaments per no saturar els serveis d'urgències

ACN Cerdanyola del Vallès.-Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB (ICTA-UAB) preveuen una primavera "complicada" pels al·lèrgics al pol·len. Les importants pluges de la tardor i un hivern de temperatures suaus s'ha traduït en una important pol·linització d'espècies com les gramínies que es podria estendre a d'altres com el plataner, la parietària o l'olivera si no plou amb força durant la primavera o pugen les temperatures de manera sobtada. Jordina Belmonte, investigadora de l’ICTA-UAB, ha alertat que aquestes altes concentracions de pol·len poden provocar que persones al·lèrgiques a les que no se'ls manifestaven els símptomes altres anys aquesta primavera els pateixin. Els al·lergòlegs, de la seva banda, han apuntat que ens pics de pol·len com els previstos es multipliquen les consultes a especialistes i reclamen a les persones diagnosticades que segueixin els tractaments per no col·lapsar els serveis d'urgències.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.