directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 13:35 h

Alemanya i Bèlgica proposen que la UE revisi "la democràcia i els drets humans" a cadascun dels seus estats membre

Berlín i Brussel·les volen "prevenir" deficiències de l'estat de dret al bloc mitjançant un sistema de control a escala europea

ACN Brussel·les.-Alemanya i Bèlgica han presentat una proposta per crear un mecanisme de "revisió mútua" de "l'estat de dret, la democràcia i els drets humans" als països de la Unió Europea. El ministre d'exteriors alemany, Michael Roth, i el belga, Didier Reynders, han anunciat aquest dimarts que volen impulsar aquest sistema de control sobre l'estat de dret a escala europea "tal com es fa amb els pressupostos estatals". L'objectiu seria "prevenir dificultats" democràtiques als estats membre de la UE "sense discriminacions i amb un tractament igualitari" entre aquests. El procediment que plantegen és que la Comissió Europea avaluï la situació sobre l'estat de dret a cada país i que faci "una recomanació" per redreçar deficiències en aquest sentit. En cas de no complir-se, els socis europeus podrien recórre a mesures de càstig com el procediment per suspendre els drets de vot a la UE o retallar fons europeus.

Roth i Reynders han assegurat que hi ha "una àmplia majoria" d'uns 20 estats dels 28 que formen part del bloc sobre "els principis" d'aquest sistema. Així, el primer pas serà crear un grup de treball entre els socis europeus per "detallar" les característiques d'aquest mecanisme i que posteriorment adoptar-lo si hi ha consens.Segons ells, tenen el "compromís" de Finlàndia per situar aquesta proposta com a prioritat en l'agenda de la seva presidència de la UE a partir del juliol, un cop celebrades les eleccions europees.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.