directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 13:48 h

El Govern obre una consulta pública abans d'elaborar un decret que reformi la Inspecció d'Educació

L'objectiu és adaptar-la a la nova realitat educativa

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat obrir un procés de consulta prèvia a l'elaboració d'un projecte de decret per regular l'estructura, les atribucions i el funcionament dels òrgans de la Inspecció d'Educació. L'objectiu és que la Inspecció pugui adequar la pràctica de la funció inspectora a la nova realitat educativa i respondre millor a les demandes del sistema educatiu i la societat. La normativa actual és del 2000. Cal adaptar la regulació tenint en compte que s'ha desplegat la Llei d'Educació de Catalunya, que ha provocat canvis importants en aspectes organitzatius, pedagògics, curriculars i de gestió dels centres. La consulta és oberta a tothom però es busca especialment la participació de la comunitat educativa en general.

En matèria curricular, el principal canvi ha estat el plantejament competencial dels currículums, amb els nous decrets del 2015 d'ordenació dels ensenyaments de l'educació primària i de secundària. També s'ha de tenir en compte el decret del 2017 de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu.D'altra banda, la Inspecció també s'ha d'adaptar a l'evolució de la pràctica educativa en els centres, així com les necessitats dels usuaris del servei. Amb aquesta consulta es pretén rebre propostes de millora, identificar els aspectes que s'haurien d'actualitzar i garantir un procés participatiu el més ampli possible. El Govern pretén que diguin la seva els diferents actors de la comunitat educativa: els inspectors, els docents, els directors, els pares i mares i totes les associacions vinculades a l'educació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.