directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 14:02 h

El jutjat manté activa l'ordre de detenció al secretari nacional de l'ANC perquè no li han notificat l'arrest de Madrid

Jordi Alemany ja ha anunciat que continuarà desobeint i que no pensa comparèixer voluntàriament

ACN Girona.-El jutjat d'instrucció 4 de Girona manté activa l'ordre de recerca i detenció contra el secretari nacional de l'ANC Jordi Alemany, detingut dissabte a Madrid. De fet, segons informa el TSJC, en cap moment al magistrat "se li ha traslladat informació" sobre l'arrest del cap de setmana, tot i que precisament la policia va detenir Alemany per aquesta causa. El jutjat l'investiga per, suposadament, haver format part del grup de manifestants que van entrar a la seu de la Generalitat a Girona i van despenjar la bandera espanyola durant les mobilitzacions per l'aniversari de l'1-O. Alemany havia de comparèixer aquest dimarts davant del jutjat d'instrucció (tenia temps per fer-ho entre les nou del matí i les dues de la tarda). Però ell mateix ja ha deixat clar que continuarà desobeint i que no pensa presentar-se.

El jutjat d'instrucció 4 de Girona investiga el membre del secretariat nacional de l'ANC per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per les mobilitzacions que hi va haver a Girona durant l'aniversari de l'1-O. Alemany va rebre una citació per anar a declarar el passat 7 de març. Però aquell dia, a les portes dels jutjats, ja va anunciar que havia optat per desobeir i que no s'hi presentaria.Davant d'això, instrucció 4 va emetre una ordre de detenció contra el membre de l'ANC. I aquest dissabte, poc abans que comencés la manifestació contra el judici de l'1-O, la policia espanyola el va arrestar a Madrid. Durant 24 hores va estar als calabossos de dues comissaries i al dels jutjats de la plaça Castella. Diumenge al migdia, abans de deixar-lo en llibertat, el jutge de guàrdia li va indicar que aquest dimarts es presentés davant d'instrucció 4 de Girona. Precisament, per la causa que hi havia oberta en contra seu. Tenia temps per fer-ho fins a les dues del migdia.Jordi Alemany, que ahir va participar a la concentració que cada dilluns Girona Vota convoca a la plaça del Vi, ja va dir, però, que optaria per continuar desobeint. I que per tant, avui tampoc compareixeria al jutjat.De totes maneres, instrucció 4 encara manté vigent l'ordre de cerca i detenció que pesa damunt seu d'ençà del 7 de març. I això, malgrat que ja se l'hagués arrestat aquest cap de setmana a Madrid. "Segueix activa l'ordre de busca sobre aquesta persona ja que al magistrat no se li ha traslladat cap informació sobre la detenció del cap de setmana", assegura el TSJC.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.