directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 14:23 h

CatECP veu "condemnable" que alguns partits vulguin limitar les eleccions a un "debat de símbols"

Ribas acusa JxCat de voler "exportar el seu model de bloqueig" a l'Ajuntament de Barcelona i a l'Estat

ACN Barcelona.-La diputada de Catalunya en Comú Podem (CatECP) Marta Ribas veu "condemnable" que alguns partits com Ciutadans (Cs) vulguin limitar les eleccions a un "debat de símbols". En roda de premsa al Parlament, en ser preguntada pel termini que la JEC ha donat al president de la Generalitat, Quim Torra, per retirar els llaços grocs, ha respost que "no està a favor de qui vol generar conflicte a través dels símbols ni dels que volen bloquejar les institucions". A més ha defensat la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de retirar els llaços per tal que la "campanya se centri en la judicialització de la política". Paral·lelament, la diputada ha acusat Junts per Catalunya de voler "exportar el seu model de bloqueig a l'Ajuntament de Barcelona i a l'Estat" i de "no donar resposta a les necessitats reals de la ciutadania".

Ribas ha qualificat de "desbandada" la decisió de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, de deixar el càrrec per presentar-se a la llista de JxCat a l'Ajuntament i la de la consellera de Culura, Laura Borràs, d'anar a la llista del Congrés. Segons la diputada de CatECP volen "exportar" a aquestes institucions el seu model, que, a parer seu, és "el de no donar resposta a les necessitats reals de la ciutadania. "La prioritat hauria de ser tot el contrari", ha reblat.Ribas ha criticat a Cs pel recurs que ha presentat a la Fiscalia per exigir el compliment de la resolució de Jec. "És d'una miopia política absoluta i és continuar generant conflicte, dividint la societat, per intentar treure el màxim rèdit electoral", ha condemnat. En aquest sentit ha defensat la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de retirar dels llaços grocs perquè, segons la seva formació, "el que cal és contribuir a debatre aquells temes que més els preocupen que és com se solucionen les seves situacions" i "no col·laborar a fer que la campanya se centri en la judicialització de la política". "Aquells que només volen parlar d'això probablement són aquells que no tenen respostes polítiques per resoldre el conflicte de fons, que s'ha de resoldre amb diàleg i consensos a dins de Catalunya i després amb diàleg al conjunt de l'Estat.La diputada dels comuns ha anunciat que al ple d'aquest dimecres presentaran dues iniciatives sobre el canvi climàtic, un tema que, segons aquest partit, "hauria de ser un dels eixos centrals de la política". A més, Ribas també ha explicat que presentaran una proposició de llei per modificar la llei d'ajudes als joves extutelats per la Generalitat que fins ara només rebien ajudes econòmiques fins als 21 anys lligades a un pla d'integració si havien estat sota l'empara de l'administració 3 anys. Amb la proposta de llei els comuns volen modificar les condicions d'aquesta prestació per eliminar el requisit d'haver estat tres anys sota la tutela de la Generalitat i allargar fins als 23 anys la possibilitat de tenir aquesta ajuda.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.