directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 15:18 h

La Diputació de Girona aportarà 2 MEUR en tres anys per convertir la Casa Pastors en el Museu d'Art Modern i Contemporani

PSC, ERC i CUP critiquen que s'aprovi tres mesos abans de les eleccions municipals perquè hipoteca els pressupostos fins al 2021

ACN Girona.-El ple de la Diputació de Girona ha aprovat, aquest dimarts, destinar 2 milions d'euros (MEUR) per convertir la Casa Pastors en el futur Museu d'Art Modern i Contemporani de la ciutat de Girona. L'aportació ha rebut el suport de l'equip de govern del PDeCAT i del grup d'Independents de la Selva (IdS). PSC, ERC i CUP, a l'oposició, han criticat que s'aprovi a les portes de les pròximes eleccions municipals i subratllen que hipotecarà els pressupostos del futur govern de la Diputació perquè s'estarà pagant fins al 2021. L'equip de govern ha subratllat que l'aportació que es concreta ara no s'ha acordat a última hora sinó que respon a un compromís rubricat el juny del 2017.

La Diputació de Girona ha aprovat el conveni per subvencionar amb 2 MEUR les obres de reforma i adequació de la Casa Pastors –l'edifici situat davant la Catedral i que havia acollit l'Audiència de Girona- com a seu del futur Museu d'Art Modern i Contemporani de la ciutat. El pressupost global de les obres és de 5,3 MEUR a finançar entre l'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat (que n'hi destinarà 1,2). Segons l'acord aprovat al ple d'aquest dimarts, la corporació aportarà els diners en tres anys: 300.000 euros el 2019, 1,3 MEUR el 2020 i 400.000 euros el 2021. El vicepresident responsable de l'àrea de Cultura, Albert Piñeira, sosté que es tracta d'un projecte important per posar en valor la col·lecció d'art modern i contemporani de l'Ajuntament de Girona, sobretot després de l'adquisició del fons Santos Torroella per 3,9 MEUR, i que posa el focus en la creació des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. Aquest punt de l'ordre del dia s'ha aprovat amb els vots a favor dels diputats de l'equip de govern del PDeCAT i de la diputada d'IdS. S'han abstingut els grups del PSC i ERC i el diputat de la CUP hi ha votat en contra. Els principals grups de l'oposició han criticat que la Diputació acordi destinar 2 MEUR a un projecte que no compta amb proposta museística ni amb un pla de viabilitat i, sobretot, perquè es fa quan falten menys de tres mesos per acabar el mandat però comprometent futurs exercicis. "No hipoteca el pressupost d'enguany, hipoteca el del 2020 i el del 2021 quan ningú sap qui formarà part de la Diputació", ha afirmat el portaveu de la CUP, Lluc Salellas. En la mateixa línia, el portaveu del grup socialista, Juli Fernández, ha matisat que no qüestionen que la corporació subvenció obres de rehabilitació de futurs equipaments museístics però posa l'accent en què "es faci d'aquesta manera". Pau Presas, d'ERC, ha demanat a l'equip de govern que deixés el punt sobre la taula per arribar a un consens més ampli.Piñeira ha assegurat que no es tracta d'una subvenció acordada a última hora sinó que respon a un compromís rubricat el 9 de juny del 2017. També ha puntualitzat que, més enllà dels diners per executar les obres, la Diputació no adopta cap altre compromís amb el nou museu perquè no estarà vinculada amb la seva gestió.Contra l'exèrcit a ExpoJoveEl ple ha aprovat per unanimitat una moció per rebutjar la sentència dictada pel jutjat de primera instància 1 de Girona que permet que l'exèrcit porti soldats uniformats a la fira Expojove. La sentència anul·lava la prohibició que Fira de Girona va imposar a les forces armades de poder participar al certamen durant tres anys (i que, de moment, s'havia deixat en suspens). Fira de Girona va vetar la presència de l'Exèrcit en aplicació del codi ètic, que impedeix la difusió d'elements bèl·lics als certàmens.La moció manifesta la disconformitat amb la resolució del jutjat i mostra el rebuig a la presència de l'exèrcit al saló.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.