directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 16:31 h

Riera es reuneix amb eurodiputats d'esquerres per denunciar "la persecució judicial i política" de l'independentisme

La CUP busca "traçar estratègies conjuntes amb els pobles d'Europa" per "fer front a l'augment del feixisme" a la UE

ACN Brussel·les.-El diputat de la CUP Carles Riera s'ha reunit amb diversos eurodiputats d'esquerres a Brussel·les per denunciar "la persecució judicial i política del moviment independentista" a l'Estat espanyol. Segons un comunicat de la formació, Riera ha mantingut trobades amb l'equip de l'eurodiputada del Sinn Féin Martina Anderson, la presidenta del grup parlamentari de l'Esquerra Unitària (GUE\/NGL), Gabriel Zimmer i l'eurodiputada del Bloco d'Esquerda portuguès, Marisa Matias per "abordar el context polític que viu Catalunya". A més, amb aquestes reunions la CUP ha buscat "traçar estratègies conjuntes amb els pobles d'Europa" per "fer front a l'augment del feixisme" a la UE i ha demanat que s'enfoqui el conflicte català "no només com un problema de Catalunya, sinó com un greuge democràtic a tot Europa".

"El cas català és un exemple més de la necessitat de bastir fronts comuns contra l'extrema dreta i per lluitar contra la regressió de drets socials, civils i polítics a Europa", ha dit Riera. En aquest sentit, per Riera "cal que els pobles d'Europa se solidaritzin i ho llegeixin com una lluita pròpia".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.