directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 17:11 h

Podem es desmarca del Pacte contra la Segregació Escolar i apunta que Educació podria aplicar mesures sense l'acord

CatComú va subscriure el pacte amb JxCat, ERC, el PSC, i el Departament, ajuntaments i agents de la comunitat educativa

ACN Barcelona.-Podem es desmarca del Pacte contra la Segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges i signat dilluns pel Departament d'Educació, per gairebé tots els ajuntaments de més de 10.000 habitants, diversos agents de la comunitat educativa i JxCat, ERC, Catalunya en Comú i PSC. En un comunicat emès aquest dimarts, Podem afirma que no han donat suport ni signat el pacte. Consideren que si el Departament volgués acabar amb la segregació escolar, podria aplicar les mesures anunciades directament sense fer cap pacte. Podem subratlla que la FAPAC i altres organitzacions, com USTEC-STC, tampoc han subscrit el pacte i reclamen que siguin escoltats.

D'altra banda, opinen que el pacte no assenyala la doble xarxa –centres privats-concertats-, un dels elements que configuren les causes més importants de segregació, segons Podem; i tampoc recull altres mesures, com "el dret d'elecció de centre o l'augment de la competència entre centres públics" a partir dels projectes "innovadors" o "avançats".Finalment, segons Podem, aquest pacte també planteja donar més recursos a l'escola concertada per rebre alumnat amb necessitats educatives específiques "quan en realitat és la seva obligació".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.