directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 17:47 h

El Banc d'Espanya avisa que les exportacions podrien caure un 2,65% en cinc anys en cas de Brexit dur

El supervisor bancari espanyol preveu que una sortida abrupta dels britànics redueixi un 0,8% el PIB durant el mateix període

ACN Barcelona.-El Banc d'Espanya avisa que un Brexit dur podria reduir el PIB espanyol en un 0,8% en cinc anys, segons les estimacions publicades en un informe fet públic aquest dimarts. En concret, el supervisor bancari espanyol estima que cada any des d'una hipotètica sortida britànica abrupta de la UE fins al 2024 es reduiria el creixement del PIB entre una i dues dècimes. El mateix pronòstic adverteix que la caiguda de les relacions comercials entre l'Estat i Londres seria el principal element que reduiria el creixement, sent responsable del 70% dels efectes en el PIB. En concret, el Banc d'Espanya creu que en un Brexit dur les exportacions espanyoles podrien caure un 2,65%, mentre que les importacions podrien reduir-se en un 1,78%.

També en aquest escenari de Brexit dur, el Banc d'Espanya pronostica que el consum podria baixar un 0,4%, una caiguda de la inversió de l'1,15%, i una baixada de la feina baixés en un 0,77%. Pel que fa als preus, el pronòstic és que baixessin un 0,47%. En un escenari d'acord entre la Unió Europea i el Regne Unit, en canvi, el pronòstic del Banc d'Espanya és que l'efecte econòmic en el PIB sigui pràcticament inexistent, d'un 0,02% del PIB en cinc anys. En cas de sortida ordenada però sense acord, una opció entre els dos escenaris anteriors, la reducció del PIB seria de mig punt en cinc anys. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista pel 29 de març i, per ara, el parlament britànic no ha avalat l'acord que van assolir a finals de l'any passat Brussel·les i el govern de Theresa May.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.