directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 18:32 h

L'oposició rebutja cedir la capella de la Misericòrdia al CAP Raval Nord

El govern de Colau es compromet a "estudiar" altres possibilitats, malgrat votar a favor d'extingir la concessió al Macba

ACN Barcelona.-L'oposició de Barcelona ha rebutjat aquest dimarts en la comissió d'Economia extingir la concessió de la capella de la Misericòrdia al Macba per ubicar-hi el nou CAP Raval Nord. El futur del CAP segueix així en suspens, després que els grups municipals del PDeCAT, Ciutadans, PSC, PPC i el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé hagin votat en contra de cedir l'espai al nou CAP. Només Bcomú i la CUP han votat a favor de la revocació de la cessió, mentre que ERC, que en els darrers dies ha proposat una nova opció en un espai actualment cedit a la UB, ha fet reserva de vot. Malgrat haver votat a favor d'ubicar el nou CAP a la Misericòrdia, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que "estudiaran" altres possibilitats.

En saber que l'oposició votaria en contra d'extingir la concessió de la capella de la Misericòrdia al Macba, la regidora de Ciutat Vella ha assegurat que el govern estudiarà les tres opcions possibles en les quals ubicar el nou centre.Pin també ha acusat els grups de l'oposició de preferir revocar una cessió a una universitat pública com la UB a fer-ho a una fundació privada com la del Macba. "No és una qüestió política, sinó de responsabilitat institucional", ha dit la regidora de Ciutat Vella, que ha remarcat la necessitat de tenir un nou CAP "el més aviat possible". L'oposició retreu "l'enfrontament" entre salut i culturaLa regidora del PDeCAT Francina Vila ha retret a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que signés el pla estratègic que preveia l'ampliació del Macba a la capella de la Misericòrdia i que ara el govern municipal vulgui extingir la cessió. La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha dit que el debat té un "rerefons electoralista" i que "falta treballar un acord que doni viabilitat a la situació que viu el CAP" a causa de les "successives retallades" de la Generalitat. La regidora d'ERC Gemma Sendra ha remarcat que per resoldre la situació cal iniciar una negociació entre les institucions afectades i ha reiterat que són "conscients de la urgència" que viu el CAP. "Demanem que s'asseguin", ha reclamat al govern municipal. La regidora del PSC Montserrat Ballarín ha subratllat que un nou CAP Raval Nord és "urgent", però ha assenyalat que també cal garantir l'ampliació del Macba prevista en el seu pla estratègic, així com tenir "governants que facin possible les dues aspiracions". El regidor del PPC Xavier Mulleras ha dit que és necessari "consens polític i social" sobre la qüestió i que és una "greu irresponsabilitat enfrontar la salut i la cultura". Ha demanat que es retiri el punt de la votació per tal de "buscar una solució bona per als veïns i compatible amb l'ampliació del Macba". Al seu torn, la regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha apuntat que el CAP Raval Nord viu una "emergència insostenible" perquè està "saturat i envellit". "És una qüestió de quin barri volem i quina qualitat volem donar als veins", ha dit Reguant, que ha apuntat que és un "debat entre les elits de la ciutat i les classes populars".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.