directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 19:16 h

En Peyu estrena el 29 de març al Cirvianum de Torelló el seu darrer espectacle, ‘Col·loqui’

L’humorista osonenc proposa un cant a la llibertat d’expressió i reivindica el teatre com una eina per esquivar la censura

ACN Vic.-‘Col·loqui’ és el títol del nou espectacle teatral d’en Peyu que l’humorista osonenc presentarà el 29 de març al teatre Cirvianum de Torelló. Segons s’explica en un comunicat, amb ‘Col·loqui’ -el seu quart espectacle- l’actor proposa un cant a la llibertat d’expressió i fa una oda al teatre que ha servit com a eina eficaç per esquivar la censura. Els espectadors veuran com en Peyu juga amb la creació d’espais, situacions i personatges, “únicament amb l’ajuda de la seva interpretació i recursos com la il·luminació, els decorats i l’ambientació sonora”. L’espectacle, que també es podrà veure al Teatre Borràs de Barcelona els mesos de setembre i octubre, està dirigit per l’osonenc Joan Roura.

En Peyu portarà a escena un clàssic de la literatura castellana: ‘El gallardo español’, de Miquel de Cervantes. L’espectacle és íntegrament en castellà i on l’escenari de l’etern conflicte entre moros i cristians serveix d’excusa per explicar una història d’amor prohibit. En Peyu interpretarà tots els personatges de l’obra, com ja va fer Lluís Homar a ‘Terra Baixa’.L’espectacle també proposa un col·loqui posterior, amb en Peyu, per a tots aquells que estiguin encuriosits per aclarir com s’ha gestat la posada en escena o per aquells que no hagin entès l’espectacle. ‘Col·loqui’ neix de la confluència de dues situacions. D’una banda, la situació “d’opressió constant” en un Estat on cada vegada es posa més en dubte la llibertat d’expressió i on es persegueixen idees i col·lectius, “com si ens trobéssim un altre cop en un dictadura”, segons han explicat en un comunicat. De l’altra banda, la maduresa d’en Peyu com a humorista que, fruit d’una llarga trajectòria, li permet encarar un tema tan complex com la llibertat d’expressió. L’espectacle s’ha gestat i preparat íntegrament a Osona, al Teatre Auditori de Calldetenes. En part, això demostra la voluntat d’en Peyu de treballar amb professionals propers i dur a terme les seves produccions a la comarca “com una defensa que tan el sector teatral com audiovisual ha de poder ser fort també més enllà de Barcelona”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.