directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 20:38 h

La defensa de Cuixart denuncia "indefensió" perquè Marchena impedeix exhibir documents en l'interrogatori de testimonis

Marina Roig lamenta que el tribunal "no permet exercir el dret a la defensa àmpliament"

ACN Madrid.-La defensa de Jordi Cuixart, encapçalada per la lletrada Marina Roig, ha tornat a denunciar "indefensió" perquè el tribunal del judici de l'1-O impedeix exhibir documents i vídeos durant les compareixences de testimonis i "limita els interrogatoris". En una atenció als mitjans aquest dimarts al vespre, Roig ha lamentat que el president de la sala penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, "no permet exercir el dret a la defensa àmpliament" ja que no deixa "contradir" les versions dels agents de la Guàrdia Civil amb la documentació i imatges de les actuacions policials. La lletrada del president d'Òmnium ja va fer constar la queixa per escrit la setmana passada i ho ha tornat a dir a la sessió d'aquest dimarts durant la compareixença d'un dels policies.

"Des de l'inici del judici estem intentant fer aflorar el que és la veritat dels fets" la qual cosa es fa difícil sense que es puguin exhibir vídeos i documentació als testimonis, ha argumentat la lletrada. Roig ha fet esment a dos moments de la sessió d'aquest dimarts en què Marchena ha impedit fer preguntes sobre vídeos de l'escorcoll del 20-S a Exteriors i una altra referència que ha fet Roig a l'acta d'un testimoni, per mostrar que el compareixent "s'estava contradint amb allò que va dir en el seu moment".Sense vídeos des del 28 de febrerEn la sessió del 28 de febrer, el tribunal que jutja l'1-O va decidir que no deixaria exhibir vídeos als testimonis per poder-los interrogar. El president, Manuel Marchena, ho va explicar quan la lletrada de Forcadell, Olga Arderiu, volia que un dels testimonis (l'exlíder de Podem, Albano-Dante Fachín) veiés unes imatges abans de fer-li unes preguntes sobre el ple del 6 i 7 de setembre."La sala ha acordat que no és pertinent l'exhibició d'un vídeo perquè un testimoni respongui i valori sobre el que veu", va argumentar llavors Marchena, que apuntava que aquests vídeos es podran abordar durant la fase de la prova documental. "L'esforç argumental no és per convèncer el testimoni a través d'un vídeo, sinó a la sala, i nosaltres ja els valorarem més endavant", ha emfatitzat Marchena. La decisió va provocar les queixes formals d'Olga Arderiu i, posteriorment, també de Benet Salellas (Cuixart).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.