directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:00 h

Jutgen a porta tancada el pres acusat de violar i intentar assassinar una dona a Martorell el 2016

Una víctima de l'agressor el 2002 i desenes de feministes reclamen davant l'Audiència que el sistema penitenciari i judicial protegeixi més les dones

ACN Barcelona.-L'Audiència de Barcelona ha celebrat aquest dimecres al matí a porta tancada el judici contra l'home acusat de segrestar, violar, intentar assassinar i robar a una dona l'any 2016 a Martorell (Baix Llobregat). L'home va aprofitar un permís penitenciari mentre complia condemna de 26 anys de presó per uns fets similars el 2002. L'acusació particular ha demanat fer el judici sense públic ni premsa, i el magistrat ho ha acceptat per preservar la intimitat de la víctima. A les portes de l'Audiència s'han concentrat desenes de feministes, també homes, per reclamar al sistema judicial i penitenciari que protegeixi més les dones i no doni permisos penitenciaris als violadors reincidents.

Els fets van ocórrer a Igualada i Martorell l'any 2016. Segons el fiscal, l'acusat, aprofitant que gaudia d'un permís penitenciari per una condemna anterior, es va dirigir a una zona d'aparcaments a Igualada, i motivat per la seva ràbia contra les dones, pel fet de no poder veure la seva filla a causa de l'oposició de la seva exparella, va abordar la víctima, que acabava d'entrar al seu vehicle. Exhibint una navalla es va introduir al seient posterior, i li va exigir que el portés fins a Martorell. La víctima va conduir 53 quilòmetres, sense deixar l'acusat de mostrar la navalla i dient-li que una vegada allà la deixaria marxar, ja que només volia que el portés per a poder salvar la seva filla d'uns traficants. Una vegada allà, la va obligar a estacionar i a endinsar-se a una zona boscosa on la va agredir sexualment diverses vegades.Tot seguit, li va dir que es vestís i la va obligar a endinsar-se més en una zona boscosa, on li va demanar les claus del vehicle, la seva targeta de crèdit i el número de PIN. Posteriorment la va obligar a caminar fins arribar a la zona del curs fluvial d'un torrent, i després de fer-la passar davant d'ell, amb l’ànim d'atemptar contra la seva vida per evitar la seva identificació i detenció, li va clavar una navalla fins a cinc vegades. Creient que la víctima havia mort, l'acusat la va agafar pels braços, la va arrossegar uns metres i la va llançar al barranc, tirant-li damunt terra i diverses branques amb la finalitat d'ocultar-la.L'acusat va abandonar el lloc, i amb el vehicle de la víctima es va dirigir a la població on el va abandonar, tornant a Igualada en tren. Allà es va trobar amb el seu nebot, menor d'edat, a qui li va lliurar la targeta de la víctima i el PIN i li va demanar que tragués tant diners com pogués, arribant a reintegrar un total de 1.000 euros. L'acusat posteriorment va fugir, i va ser detingut dies més tard. El fiscal demana 70 anys de presó pels diferents delictes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.