directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:35 h

Una trentena de pacifistes protesta un any més contra la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

Bargalló assegura que si el Departament organitzés la fira no ''convidaria'' les forces armades

ACN Barcelona.-Una trentena de pacifistes de la plataforma Desmilitaritzem l'Educació han tornat a protestar contra la presència de l'exèrcit espanyol al Saló de l'Ensenyament aquest dimecres, el dia de la seva inauguració. Amb crits de ''Les armes no eduquen, les armes mates'' i ''en aquest saló, hi ha un estand tacat de sang'', els activistes denuncien el ''reclutament'' de les forces armades en una espai educatiu i la ''connivència, inacció i complicitat'' de les administracions en no fer complir els acords del Parlament i l'Ajuntament de Barcelona. En la inauguració, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que si la fira fos organitzada directament pel Departament, l'exèrcit no hi seria.

Cartells i pancartes amb lemes com ''fora l'exèrcit, de l'escola'' o ''no és formació, és reclutament'', els activistes han irromput a mig matí d'aquest dimecres davant l'estand de l'exèrcit espanyol per criticar la seva presència i denunciar que les administracions pertinents han ''abdicat de la seva responsabilitat'' en no executar els acords del Parlament i l'Ajuntament de Barcelona. En declaracions als mitjans, Jordi Muñoz, membre de la plataforma, ha defensat que aquest estand no és propi d'un ''espai educatiu'' perquè l'exèrcit acaba fent reclutament. Muñoz també ha denunciat la presència de cossos policials com la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra en espais educatius.La protesta ha estat controlada en tot moment per un gran nombre d'agents dels Mossos d'Esquadra que han custodiat l'estand de l'exèrcit amb un cordó que deixava un passadís de seguretat. Agents de seguretat privada també hi ha estat presents. Els pacifistes han acabat la seva acció, una escenificació de diàleg entre dos militars on es defensava el paper dels exèrcits, i han seguit amb una cercavila per la resta del saló. La directora del Saló, Laura Pararols, ha defensat la presència de l'exèrcit i ha recordat que té el mateix espai que l'any passat. Considera que el cos ofereix una informació reglada, en FP i graus universitaris. De la seva banda, el delegat de Defensa a Catalunya, el coronel Luis Castuera, ha assegurat que l'exèrcit presenta l'oferta formativa a Barcelona com ho fa en altres salons de la resta de l'Estat. Ha xifrat en més de 7.900 les visites que van tenir l'any passat al Saló de l'Ensenyament, tot i que no ha pogut concretar quants joves van entrar al cos gràcies a aquestes visites. Paral·lelament, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que si la fira depengués exclusivament del Departament, no convidaria l'exèrcit a participar-hi, com ja ''ho ha dit més d'una vegada''. Ha recordat però que el Departament és un ''client més'' de la fira i ''respecta les decisions'' però creu que el Saló no és el lloc perquè l'exèrcit ''promocioni els seus productes''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.