directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:35 h

La PDE llança 'La Força de l'Ebre', l'himne de Pepet i Marieta per al divuitè aniversari del moviment social

En la cançó, presentada amb un videoclip gravat a Amposta, ha participat La Pegatina, Ebri Knight, Gemma Humet, El Diluvi, Joan Rovira, Los Sirgadors i La Carrau

ACN Amposta.-La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha fet pública la cançó 'La Força de l'Ebre', l'himne que el grup d'Ulldecona Pepet i Marieta ha composat per celebrar la majoria d'edat -els divuit anys- del moviment social. En el tema hi col·laboren també cantants i formacions com La Pegatina, Ebri Knight, Gemma Humet, El Diluvi, Joan Rovira, Los Sirgadors i La Carrau. La PDE l'ha fet públic amb la difusió del videoclip que es va enregistrar el passat dia 2 de maig a Amposta, dirigit pel realitzador ampollero Mario Pons (Sègula Films). La cançó s'interpretarà per primera vegada en directe el pròxim dissabte 30 de març en el concert que clourà els actes de commemoració dels divuit anys de la PDE.

"Som un riu de gent valenta \/ som un crit de llibertat \/ gota a gota som tempesta \/ som l’espurna del demà", canta la tornada de 'La Força de l'Ebre'. La cançó intenta transmetre, principalment, dos missatges fonamentals, segons ha explicat a l'ACN Josep Bordes, líder de Pepet i Marieta. D'una banda, la importància de la unitat d'acció. "Venim d'una terra amb una densitat de població molt baixa i la unió de tots els pobles és molt important per encarar els amenaces ambientals que ens arriben però també e territori. Cal la unió de la gent i els pobles de les Terres de l'Ebre per encarar les amenaces que ens arriben de l'Estat i altres organismes", ha argumentat.La identitat ebrenca és l'altre dels grans pilars sobre els quals se sustenta el missatge de la cançó i del moviment antitransvasament, reflexiona. "Segurament la identitat de ser de les Terres de l'Ebre va nàixer, precisament, amb lo moviment antitransvasista. Si els castellans diuen que 'no hay mal que por bien no venga', podem dir sense dubtar que actualment ens sentim de les Terres de l'Ebre i hem encunyat aquest terme i l'hem fet conèixer arreu del país gràcies a la defensa del territori i el moviment antitransvasista", ha tancat.El nou himne de la PDE s'ha donat a conèixer amb un videoclip enregistrat el passat 2 de març a Amposta, amb imatges festives i reivindicatives sobre el pont penjant així com d'un grup de remeres navegant pel riu -https:\/\/www.youtube.com\/watch?v=YYceDOZCkBs-. Amb guió i direcció de Mario Pons, la gravació va comptar també amb la col·laboració d'Arturo Gaya i Quique Pedret (Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries); el Club de Rem Delta, de Sant Jaume d'Enveja; Castellers de Tortosa; Xiqüelos i Xiqüeles del Delta - Colla Castellera del Delta de l'Ebre-.El projecte forma part dels actes de commemoració del divuitè aniversari del moviment social, que van arrencar el passat mes de setembre i finalitzaran amb una gran festa reivindicativa a Amposta el pròxim 30 de març. Serà en aquest acte quan Pepet i Marieta interpretarà per primer cop en directe la cançó. "Que em truquessin demanant-ne composar un himne per commemorar divuit anys de lluita ha estat tot un repte, un honor i un orgull. Un repte perquè no és fàcil fer una cançó que arribi a la gent i li toca la fibra. I un honor i un orgull perquè com a ebrenc que soc i part integrant d'esta lluita m'ha fet sentir molt content que comptessin amb mi per donar veu a tots aquests anys d'història", ha conclòs Bordes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.