directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 13:38 h

El Parlament tramita el projecte de llei que preveu sancions per les discriminacions i la igualtat de tracte

El Homrani celebra que la iniciativa arribi en un moment que l'extrema dreta "posa en dubte" elements de consens socials

ACN Barcelona.-El Parlament ha tramitat aquest dimecres el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació. La iniciativa vol promoure l'"eradicació" del racisme i de qualsevol persecució per motius religiosos, xenofòbia o expressions que atemptin contra la dignitat de les persones. El projecte que ja havia estat en tràmit a la cambra però que va decaure per l'aplicació del 155, contempla sancions tipificades com a lleus, greus o molt greus però també té una vessant preventiva. El conseller d'Afers Socials i Famílies, Chalir el Homrani, ha explicat que el projecte de llei pretén regular aquelles situacions que es produeixen i que no constitueixen delictes d'odi que puguin arribar a la via penal. També ha recordat que la tramitació ha arribat en un moment que l'extrema dreta "posa en dubte" elements de consens socials.

De fet, El Homrani ha dit que els atemptats a Nova Zelanda de la setmana passada posen de manifest que un dels reptes de la societat és la "no discriminació i la igualtat de tracte". També ha dit que Catalunya "necessita tenir eines per lluitar contra qualsevol discriminació" i "assegurar" un model de societat "on la diversitat sigui un valor i no un element pel qual discriminar". La llei està adreçada a totes les institucions públiques i persones físiques o jurídiques de caràcter privat. Preveu mesures de protecció amb l’obligació d’aplicar mètodes i instruments per a la detecció de vulneracions del dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació. Estableix que caldrà adoptar mesures preventives o per acabar amb situacions discriminatòries. El projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació té per objectiu "fer efectiu l'exercici del dret estatutari i promoure l'eradicació del racisme", de qualsevol forma de persecució per motius religiosos, de la xenofòbia, de l’homofòbia i de qualsevol altra expressió o actuació que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.La iniciativa estableix que el Govern creï un òrgan per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, fixa principis d’actuació dels poders públics i mesures destinades a prevenir, eliminar i corregir qualsevol forma de discriminació en els sectors públic i privat i inclou un règim sancionador. Es preveu que el títol de les sancions s’apliqui de manera supletòria a l’anàleg en aquest aspecte de la Llei per garantir els drets de les persones LGBTI i sigui aplicable en la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes. En concret, segons el text, les infraccions en matèria d'igualtat de tracte i no discriminació és qualificaran de lleus, greus o molt greus. Tindran consideració d'infraccions lleus aquelles conductes que incorrin en irregularitats formals per la inobservança del que estableix la llei, sempre que no generin o continguin un efecte discriminatori. Tindran consideració de greus els actes o les omissions que constitueixin una discriminació directe o indirecta per associació o per error de les persones per motius de naixement, nacionalitat, orígens, socials o opinió. Pel que fa a les infraccions molt greus, seran aquelles que els actes o omissions constitueixin discriminacions múltiples o les pressions cap a l'autoritat en exercici de la llei. Les infraccions lleus se sancionaran amb una multa de quantia equivalent a l'import mensual de l'indicador de renta de suficiència de Catalunya, en un període de fins a tres mesos. Les greus amb un període d'entre tres mesos i set mesos. Finalment, les molt greus se sancionaran amb la quantia corresponent entre set i deu mesos.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.