directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 13:55 h

Barcelona aprova tornar a col·locar el llaç groc a l'Ajuntament i Colau rebutja fer-ho per no fer una "guerra de símbols"

El govern municipal defensa que "no és el més adequat" durant el període electoral

ACN Barcelona.-La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres tornar a col·locar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament. La proposició del grup Demòcrata ha tirat endavant amb els vots d'ERC, la CUP i el mateix grup Demòcrata, i l'abstenció de BComú. Els grups municipals de Ciutadans, PPC i PSC han votat en contra de la iniciativa. Malgrat l'aprovació, el govern de l'alcaldessa Ada Colau ha rebutjat tornar a col·locar el llaç groc a l'Ajuntament. El tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha justificat la decisió perquè no vol entrar en una "guerra de símbols" en període electoral en considerar que "no és el més adequat".

A banda de tornar a col·locar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament i de les seus dels districtes, la proposició del grup Demòcrata també demanava condemnar "l'atac que l'Ajuntament de Barcelona va patir la matinada del dijous 14 de març quan un grup d'encaputxats va despenjar el llaç groc" i que el consistori presenti una denúncia contra els protagonistes d'aquesta acció. El tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha justificat l'abstenció de BComú a la proposició perquè no estan d'acord amb el punt que diu que es tornin a posar els llaços grocs tant a l'Ajuntament com a les seus de districte. Asens ha remarcat que no està d'acord amb l'opinió de la Junta Electoral, però ha defensat que "no és el més adequat" tornar a col·locar el llaç groc durant el període electoral. ERC, Demòcrates i CUP defensen que es va posar "de manera democràtica"El regidor del grup Demòcrata Jordi Martí ha condemnat la "injustificable violència" amb què un grup de persones va despenjar el llaç groc de la façana de l'Ajuntament, A més, ha subratllat que és un símbol que "reivindica la democràcia, la llibertat d'expressió i la llibertat" i que no és "ni partidista ni independentista". El portaveu d'ERC Jordi Coronas ha recordat que el llaç groc es va posar "de manera democràtica" a l'Ajuntament, després que dos terços dels regidors donessin suport a la iniciativa. Amb tot, ha denunciat que la Junta Electoral ha pres un "criteri arbitrari". "Exerceix de Tribunal Suprem quan diu que és un símbol partidista perquè no ho és", ha indicat Coronas. La regidora de la CUP Maria Rovira ha dit que cal ser "contundents i posar en funcionament els serveis jurídics" contra les persones que van despenjar el llaç. Rovira també ha assegurat que "la neutralitat de les institucions no existeix en un marc de conflicte". Cs, PPC i PSC celebren la retirada del llaçLa regidora de Ciutadans Maria Magdalena Barceló ha celebrat que el llaç groc ja no pengi de la façana del consistori i ha remarcat que es tracta d'un "símbol partidista i parcial". "Tan difícil és apostar per la neutralitat ideològica?", ha preguntat Barceló, que ha demanat que es "respecti la llei" i la decisió de la Junta Electoral. La regidora del PSC Carmen Andrés ha insistit que s'ha de "respectar la legalitat i les decisions de la Junta Electoral sempre" i, per tant, ha celebrat la decisió del govern municipal de retirar el llaç groc de la façana perquè "és el que s'havia de fer". Andrés també ha condemnat l'"acte incívic" del grup de persones que van intentar despenjar el llaç, però ha remarcat que no va ser "un atac". El regidor del PPC Xavier Mulleras ha celebrat que s'hagi retirat el llaç groc i que l'Ajuntament torni a "ser de tots". Ha insistit que és un "símbol ideològic" i que és "il·legal" mantenir-lo. A més, Mulleras ha condemnat "qualsevol tipus de violència", però ha demanat a la resta de grups municipals que també condemnin els "atacs" que van patir les seus de Cs i del PPC a Barcelona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.