directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:07 h

El president de l'associació d'agències de viatges defensa "l'ingrés importantíssim" dels creuers a Barcelona

Martí Sarraté replica la regidora Gala Pin que els turistes "no tenen res a veure" amb una "plaga de llagostes"

ACN Barcelona.-El president de l’Associació Corporativa de Viatges Especialitzats (ACAVe), Martí Sarraté, ha defensat aquest dimecres la indústria dels creuers a Barcelona després de les crítiques de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que va assegurar que els creueristes són com “una plaga de llagostes”. Sarraté ha dit que els turistes "no tenen res a veure" amb cap plaga, i ha destacat que deixen "un ingrés importantíssim" a la ciutat. En aquest sentit, el president de l'ACAVe ha defensat "la tasca excel·lent" que s’ha fet per convertir Barcelona en el primer port europeu de creuers i el tercer del món. Sarraté, a més, ha destacat que els creuers han permès obrir noves rutes a l'aeroport als Estats Units.

"Cal veure l'economia en un context global", ha assegurat Sarraté, defensant que "criticar de manera oberta els creueristes i mesclar-los amb plagues no és correcte".Sarraté diu que ja estan treballant amb l'Ajuntament de Barcelona perquè els residents de la ciutat vegin els turistes com "generadors d'economia" i no com "enemics".Sarraté ha afirmat que els creueres donen feina a 10.000 persones, que generen uns ingressos de 274 milions d'euros. També s'ha referit a la despesa mitjana dels creueristes, que gasten uns 580 euros diaris, i ha afegit que molts coneixen la ciutat durant el viatge amb el vaixell i "repeteixen" més endavant.Pel que fa a la polèmica dels taxis i VTC, Sarraté ha apel·lat a un debat a les meses de diàleg perquè diu que el bloqueig dels carrers “perjudica” als turistes i la imatge de Barcelona. El president d’ACAVe ha afirmat que els taxistes han d’ “adaptar-se” a l’evolució dels mercats “com han fet les agències”.El president de l'ACAVe ha fet aquestes declaracions en el marc d'un acte de presentació d'una enquesta entre els seus més de 500 associats per anticipar les previsions de viatges per Setmana Santa, i que preveuen un 10% més de reserves, amb la costa i la capital catalanes com a destinacions protagonistes.Segons l’enquesta, les previsions per aquesta Setmana Santa estan marcades per la bona climatologia i el calendari tardà. Entre els espanyols que han escollit destinacions nacionals per aquestes dates, més d’un 70% reserven destinacions de costa. Canàries ha tornat a situar-se com a primer destí, seguida de les costes de Catalunya, Andalusia i Balears. Les ciutats de Madrid i Barcelona segueixen suposant un 20% de les reserves per la seva oferta cultural, gastronòmica i d’oci.Sarraté ha afirmat que el sector turístic ja s'ha recuperat de la crisi i ara "pot mirar pel retrovisor" els últims cinc anys d’experiència per no tornar a cometre “els mateixos errors” per adaptar-se a la demanda dels nous consumidors. El president de l'ACAVe ha afegit que els professionals han sabut “especialitzar-se” i “adaptar-se” per a què les seves empreses siguin sostenibles en el temps.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.