directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Ribera d'Ebre doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:13 h

Riba-roja d'Ebre referma l'aposta pel dipòsit de residus amb l'acord per crear una segona planta de tractament

L'alcalde defensa que el poble no es pot "permetre el luxe" de perdre una cinquantena de llocs de feina

ACN Riba-roja d'Ebre.-L'acord amb Griñó i Urbaser per construir una segona planta de tractament de residus no reciclables, lligada a la instal·lació d'un dipòsit de residus industrials no perillosos a Riba-roja d'Ebre, ha permès triplicar el nombre de llocs de treball compromesos per la promotora en aquest projecte. L'oposició havia rebutjat el conveni renegociat perquè s'havia rebaixat la previsió de llocs de feina, de quaranta a catorze, com també alguns alcaldes de la comarca ho havien retret al batlle de Riba-roja d'Ebre, Antoni Suárez. Amb l'ampliació del conveni i una cinquantena de llocs de treball previstos, el municipi de la Ribera d'Ebre referma la seva aposta per crear un pol de negoci d'economia circular, basat en la revalorització i gestió de residus i aconsegueix la unanimitat a favor del projecte de tot el consistori.

L'alcalde ha assenyalat que Riba-roja d'Ebre ha perdut dos-cents habitants en dos anys i insisteix en què necessiten aquest revulsiu per tenir un projecte de futur. "Hi ha determinats luxes que no ens podem permetre", ha dit Suárez a poques hores de l'última reunió amb representants de la comarca que intenten trobar una via legal o política per aturar la instal·lació de l'abocador a la Ribera d'Ebre. Aquest dimecres a la tarda, el grup de treball, l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre i representants jurídics del Departament de Territori, han de compartir amb el conseller Damià Calvet, les propostes analitzades per veure si es poden agafar a alguna mancança, defecte de forma o procediments incomplerts per treure el dipòsit de la comarca. Tot i l'oposició que s'ha generat, la UTE Lestaca referma la seva voluntat de tirar endavant el projecte i se sent emparada per la voluntat municipal. "L'empresa veu en el veïnat, gent disposada a acollir la inversió, el tipus d'inversió i el centre de valorització al municipi i estan decidits a apostar per aquest tipus d'economia", ha assegurat Suárez. Les negociacions per reclamar més inversions a la promotora es van iniciar a l'octubre. Mentrestant l'Ajuntament i la Lestaca van fixar el conveni, a final d'any, per construir el dipòsit i el centre de valorització, que ja tenia autorització ambiental i urbanística, i han afegit ara el projecte de la planta de tractament de despolimerització catalítica a través d'una addenda a l'acord, que s'aprovarà al proper plenari. Aquesta nova inversió ha de iniciar tots els procediments per rebre les autoritzacions pertinents però està lligada a la construcció del dipòsit. La planta desenvoluparà la tecnologia que Griñó utilitza a la fàbrica de Constantí i que permet recuperar residus sòlids que es transformen en combustible d'alt poder calorífic, utilitzat com a substitutiu d'alguns combustibles fòssils, o en productes reutilitzables. "És una tecnologia en què l'empresa està especialitzada", ha destacat Suárez.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.