directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:37 h

Calvo diu que el Síndic “no té cap competència” sobre les decisions de la JEC i emplaça Torra a complir

La vicepresidenta creu que la petició d’un estudi a Ribó per part del Govern "és una situació més de les que planteja constantment l’independentisme”

ACN Madrid.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a Telemadrid que el Síndic de Greuges “no té cap competència” sobre les decisions de la Junta Electoral Central. Calvo ha insistit que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha d’acatar la decisió de la JEC. “Tots estem sotmesos a l’autoritat de la JEC, hem de respectar les seves competències i no dir res que envaeixi la independència, l’autonomia i les funcions que ha de complir”, ha sentenciat. A més, ha insistit que el govern espanyol “està a la disposició” de la Junta per fer complir les seves resolucions.

L’apel·lació al criteri de Rafel Ribó, segons Calvo, “és una situació més de les que planteja constantment l’independentisme” perquè “finalment el president Torra estarà al que digui la última instrucció de la JEC, que pot ser indicar directament qui pot retirar els llaços o bé dirigir-se a la Fiscalia General de l’Estat”.Segons Calvo, cal “el màxim respecte” a la Junta “començant pel president torra i acabant amb tota la resta” perquè “és l’òrgan que ha de treballar perquè tots estiguem en el pla d’imparcialitat que correspon”. Per això “si la Junta Electoral decideix que són els Mossos qui han de retirar els llaços ens semblarà bé, com si considera que han de ser les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat o imputar-lo des del punt de vista administratiu o penal”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.