directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

!Vista, suerte y al toro!, excel•lentíssimes.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Comparteix




Que “las corridas” junt amb tots els seus dialectes tauromàquics –bous al carrer, embolats o a l’aigua- són una salvatjada ho saben fins i tot els babaus de poble.

Amb tot i això, l’Espanya atàvica s’entesta en fer-nos engolir un espectacle tan repugnant amb el pretext que la “Fiesta” és cultura i pàtria. A finals de maig de 2012 el PP va aconseguir que el Congrés dels Diputats –amb l’abstenció vergonyant del PSOE- declarés la “Fiesta” Bé d’Interés Cultural per contrarestar, sens dubte, la prohibició catalana aprovada pel Parlament dos anys abans. El text de la moció que va donar lloc a tan solemne nominació, s’articula en base a un seguit de presumpcions de caire  ideològic i d’imbecil·litats de cafetí de l’alçada d’un campanar. Resumint, l’argument d’autoritat és que el toreig és ancestral. Tan ancestral, suposem, com el garrot vil, la foguera per als heretges, els remeiers o el duel a garrotades. Entre aquest raonament i el d’un religiós pakistanès que titllava l’altre dia la nova llei que prohibeix el perdó per penediment dels assassins de dones com a una intromissió de la cultura occidental, no se’n va massa. Cal tenir present que el recurs a allò ancestral a fi d’evitar qualsevol canvi d’acord amb el progrés de la humanitat, és d’un perill enorme. No ho dubteu, entre els ancestralistes sempre anireu a ensopegar amb fanàtics i inadaptats a l’evolució. 

S’adduïa també que la “Fiesta” representava un potentíssim sector econòmic i un esperó per a la conservació del medi ambient gràcies al manteniment de les deveses on pasturen els bous. Vaja que sense las “corridas” les espanyes s’acabarien convertint en un desert com el Sàhara i els espanyols en més pobres que els nigerians.

La realitat és, però, que la gent li està girant l’esquena a “las corridas” les quals, segons fonts dels mateixos ministeris de l’Interior i de Cultura, han caigut quasi el 70% durant els darrers anys. Es miri com es miri les manifestacions taurines només poden tenir interès per a l’antropòleg que vulgui estudiar el comportament primari dels energúmens més reputats de cada tribu.  

Ras i curt, la “Fiesta” –amb les seves múltiples varietats- és un anacronisme lamentable i vergonyós que no mereix ni ser protegit ni encara rebre ni un cèntim d’euro públic amb l’excusa de que és cultura en un país amb un Estat que condemna per llei a la irrellevància i la precarietat, actors, artistes i escriptors.

La darrera ofensiva tauromàquica ens ve ara del Tribunal Constitucional que a petició del PP ha de dictaminar si el Parlament de Catalunya pot o no prohibir els bous. Seria una sorpresa que un tribunal presidit per algú com Pérez de los Cobos, exmilitant del PP i conegut per les seves ‘puyas’ contra els catalans, no li donés la raó al partit de Rajoy. La impressió és que els membres de l’alt tribunal són molt de les banyes, dels “bichos”, de la “casta” i la “reata”, “burriciegos” si molt convé als signes del temps per pura devoció a la tradició, la mateixa que els manté al capdamunt del sistema. Ja s’ho faran.

Fet i fotut, poden cantar missa i bufar si volen amb la fúria del toro que va “empitonar” Manolete. A la “Fiesta” li queden dues tallades de cabell. Altrament, amb sentència favorable o no a la prohibició, és de preveure que el Parlament català continuarà fent allò que la seva ciutadania, més aliena que mai als pronunciaments patriòtics i a la devoció als ancestres, li reclama. !Vista, suerte y al toro!, excel·lentíssimes.


Francesc Viadel
lectures 2738 lectures comentaris 4 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2016, 23.34 h

Las corridas de toros...Algú gaudeix veient com ejacula un brau al mig d'una plaça?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa Sant Cebrià de Vallalta
9 d'octubre de 2016, 12.41 h

#1 La veritat sigui dita; abans m'encabritaven els teus comentaris, ara - vist els arguments i les bajanades que dius - és que el que fot pena ets tu.

La imperial i insuperable Espanya (tot el respecte pels espanyols de bé i, mira per on, fins i tot la mateixa nació, també) no tenen millor representant i defensor que un IMBÈCIL com tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
9 d'octubre de 2016, 03.59 h

#1



La Agustina el culo se afina, con el vibrador de la rojiguarra.
Ahora ya lleva unos dias entrenando la cabra para el dia 12 OCT.
Franco llevaba una gallina y estos una cabra, como simbolo de esppalurdistan,
país de ppalurdos esclavos, sodomizados por castilla.



FUCK OFF 5PA1N



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
8 d'octubre de 2016, 12.31 h

Queridos NAZIS,

No solo siento falta del Supercat, tambien añoro a Sor Lucia Caram, la “amante” del Mad Mass. Se ve que el Pokemon no le pone.

Me divierte mucho esta monja cojonera, pero lo que mas gracia me hace es vuestra hipocresia y doble rasero.

Si algun/a religiosa apoyase PUBLICAMENTE a Ciudadanos o al PP, estarias con el grito en el cielo, que si Montesquieu, que si separacion de poderes, que si franquismo, que si Edad Media, que si laicismo, etc etc.


QUE PENA ME DABAIS Y QUE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.