directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 23:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Sense notícies dels piuladors catalanòfobs

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant

Comparteix




Per a la policia la xarxa sembla no tenir secrets. Dia sí i dia també encalcen algun pirat que s’ha desfogat insultant greument una víctima del terrorisme o proferint una amenaça a un qualsevol polític. Generalment, la pitjor part se l’enduen els del PP. Fa res s’ha jutjat un tarragoní per injuriar l’exèrcit i la Guàrdia Civil i, d’aquí a poc, asseuran a la banqueta un tipus acusat d’insultar greument la memòria del catedràtic de dret valencià Manuel Brosseta, assassinat per ETA el 1992. Al primer li caurà una multa i al segon, a més de la multa, potser també una pena de presó. Tot plegat, aquestes detencions com tantes d’altres, demostren que la impunitat a la xarxa no és ni de bon tros absoluta.

La cosa canvia radicalment, però, quan els eixelebrats en qüestió actuen, piulen contra els catalans. De cop i volta, sembla que als ulls de la justícia espanyola, les víctimes es tornen tan invisibles com els agressors mateixos.

Com es recordarà l’accident de l’avió Germanwings de 24 de març de 2015 va inundar la xarxa de piulades catalanòfobes. Aquestes van circular durant tot el migdia, mentre s’esbrinaven encara les causes del sinistre. Algunes van ser especialment dures com la que va fer Javi amb el nikname @JaviRCd99: “Lo del accidente de avión me parece muy bien si había catalanes dentro de él”. Juan Carlos, @BradleyRM:“Una pena lo de los 42 catalanes muertos, tendrían que haber sido 100 o así”; Yonki, @Yonki 013: “Ojalá que sean todos catalanes los muertos en el accidente que volaba entre Barcelona y Dusseldorf”; Parental Advisory, @AxelGOD:“42 catalanes muertos me parecen pocos”;  o la molt explícita, aterridora i cruel de @Pianelo: “A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas. ESPAÑA”.

La majoria expressaven alegria per la mort dels catalans, feien befa a costa dels tòpics negatius associats a aquests com ara el de la gasiveria o, pitjor encara, com en el cas de Pianelo, desproveïen d’humanitat les víctimes catalanes del sinistre.
 
L’endemà mateix l’associació Drets va acudir a la Fiscalia de Barcelona per denunciar 55 d’aquestes piulades fetes per 38 usuaris. Segons els juristes de Drets, no hi havia cap dubte que aquests incorrien en un delicte tipificat en l’article 510 del codi penal, atès que atiaven l’odi, la discriminació i la violència contra un col·lectiu –el dels catalans- per raó del seu origen. No només va actuar Drets. També ho va fer ERC des del Congrés dels Diputats en demanarJoan Tardà i Alfred Bosch a la fiscal Consuelo Madrigal Martínez-Pereda, una actuació clara. I, encara,  el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va instar a la Defensora del Pueblo, Soledad Becerril, que fes alguna cosa davant de la fiscalia de l’Estat. Encara que el mateix Ministre de l’Interior, Fernández Díaz, va eixir d’immediat a lamentar els fets alhora que prometia una ràpida actuació, la veritat és que els resultats no només van ser minsos sinó que les piulades es van repetir ara amb motiu dels funerals de les víctimes del Germanwings per haver-s’hi emprat el català, entre d’altres llengües, en la cerimònia i després quan el 20 d’abril un alumne de 13 anys amb problemes psicològics va matar amb una ballesta a un professor de l’I.B Joan Fuster de Barcelona. 
 
Quasi dos anys després, el president de Drets, l’advocat Sergi Blazquez es lamenta del mateix que es lamentava en el seu moment, de la ineficàcia judicial davant de la catalanofòbia. La majoria de les denúncies han estat arxivades per la Fiscalia amb excuses de mal pagador com que no es poden conèixer els perfils dels usuaris o que han estan esborrats. Dels 55 denunciats només quatre podrien respondre davant dels tribunals. És només una mera hipòtesis. El més probable és que els jutges acaben espolsant-se el problema.

La catalanofòbia, un mal invisible en Espanya que ve de lluny, no té ningú que la combati, tret, és clar, dels mateixos catalans. Conseqüències d’una democràcia de gallet, d’un nacionalisme espanyol, aquest sí, separador, racialista i extrem. 

 
Francesc Viadel 
lectures 2883 lectures comentaris 3 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
16 de novembre de 2016, 13.51 h

QUERIDOS NAZIS, DAD GRACIAS AL PP Y A RAJO. AJO Y AGUA PARA VOSOTROS.

España se libra de la congelación de los fondos europeos pese al exceso de déficit
Bruselas considera que España ha tomado medidas efectivas para contener el déficit

http://economia.elpais.com/economia/2016/11/16/actualidad/1479283717_542755.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Maresme
15 de novembre de 2016, 23.46 h

I dels madrilistes que van atropellar una familia de culers amb nens i tot a la final de Copa de València enfront del Madrí del Caudillo, què en sabem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de novembre de 2016, 00.06 h

Denuncian "negligencia" del Hospital de Mollet por tener a niños esperando en las urgencias. El centro público de la localidad vallesana tuvo esperando a los menores en urgencias de madrugada entre quejas y vómitos.
"Éxodo escolar en la zona más pija de Cataluña.Los vecinos de la Cerdanya cruzan la frontera para llevar a sus hijos a colegios franceses debido a la precariedad de los centros catalanes."
Las consecuencias de "l'independentisme" las pagan nuestros hijos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.