directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 18:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Mónica Oltra o del soroll i la música

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant

Comparteix




La vicepresidenta de la Generalitat valenciana Mónica Oltra l’altre dia se li va tirar al coll de Rajoy quan aquest va prometre per a Catalunya inversions per uns 4.200 milions d’euros. L’Estat, va dir a les Corts valencianes, només atén a aquells que fan més soroll. Després, als micròfons de Ràdio Nacional d’España, va reblar el clau: “No és possible que al que munti el ciri més gran li tapin la boca amb inversions, i en canvi, als governs que estem des de la responsabilitat, el rigor i els números defensant els territoris i les persones que hi viuen, se’ns ignori directament”. Així les coses, va assegurar que ella també s’estava plantejant muntar el ciri valencià de la mà dels empresaris del terreny –els mateixos que van estar donar suport durant dues dècades al PP- i de la societat civil –aquella que no sabem on estava quan el PP robava a mans plenes o se’n fotia de les víctimes de l’accident de metro de València-.

Tot plegat, Oltra va reaccionar a la manera clàssica del regionalisme més ranci o, si es vol, de l’espanyolisme de casta. Va fer com qualsevol Susana Díaz o Guillermo Fernández Vara, insinuar els miraculosos efectes d’un suposat victimisme català a l’hora del reparto, amb la idea, naturalment, d’excitar la tribu pròpia. I, a més, va manifestar la possibilitat inquietant que els catalans se’n dugueren el tall del pastís que pertocava a l’infrafinançat País Valencià. Tot ho va dir a consciència, amb el cabàs d’arreplegar vots agafat ben fort per les dues nanses, perquè d’idiota no en té res. A València, l’anticatalanisme, el salvatge però també el subtil, per desgràcia encara es confon amb la defensa dels interessos “rechionals”. En determinats sectors de la població quan més anticatalà més valencià s’és. Una temptació molt gran per a un qualsevol dirigent de l’esquerra el qual sembla que tingui que demostrar cada segon que respira la seva “valenciania” davant de la dreta casposa del terreny, la que atorga passaports i escapularis. Contents deuen d’estar els nacionalistes que li donen suport polític des del Bloc o els milers de valencians que la voten pensant-se que el seu valencianisme té més d’Estellés que de Don Teodoro Llorente.   

Fet i fotut, resulta trist que per a Oltra, com per a l’immensa classe dirigent espanyola, encegada pel prejudici anticatalà, tot això del procés es redueixi a soroll. És a dir, allò que fan els nens per tocar els collons als seus pares o les traques quan exploten o els perols quan els piquem amb una cullera. Però cal aclarir a Oltra que allò que sona a Catalunya no és soroll, és música, la d’una societat amb una forta consciència nacional que des de fa generacions intenta fer valdre els seus drets contra un Estat unitarista i parasitari. D’un país que des de 2010 protagonitza una revolta de caràcter pacífic, civil i democràtic, insòlita en Europa, per tal d’aconseguir la seva independència. Les coses són així de no ser que Oltra vulgui veure darrere del soroll que diu que escolta, la pèrfida burgesia catalana manipulant uns quants milions de ciutadans desinformats que és, justament, la única cosa que saben i volen veure a Madrid.

A la última, resulta que les inversions que va prometre Rajoy eren totes de mentida i que, vés per on, els pressupostos de l’Estat han deixat en una mà davant i una mà darrere als valencians i als catalans.

La cosa és tan greu que les mateixes Corts valencianes han protestat formalment i amb tota la raó i fins i tot en l’aire plana la voluntat d’una sublevació valenciana, ma non troppo, contra Madrid després de diversos intents de protesta i reivindicació d’una politesse enervant.

És una llàstima que catalans i valencians, amb interessos tan compartits, no puguin ajuntar forces per lluitar contra el mateixos mals crònics que els afecten. En aquest cas, com en molts altres, la reacció calculada d’Oltra és conseqüència dels molts els efectes col·laterals i a llarg termini del sucursalisme polític que ha tenallat els valencians des de sempre. Quanta raó que tenia Joan Fuster ara que alguns el voldrien una nobilíssima relíquia com el braç incorrupte de Sant Vicent de la Roda.  No és soroll, és música, prou que ho sabem.

Francesc Viadel  

 
lectures 15945 lectures comentaris 4 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
8 d'abril de 2017, 16.32 h

#2 QUERIDOS NAZIS

CUANDO HAGAIS LA DECLARACION DE LA RENTA NO USEIS EL PROGRAMA PADRE DE HACIENDA, USAD EL PROGRAMA PADRE DE NEYMAR O PADRE DE MESSI. SALE A DEVOLVER

YO USE EL PROGRAMA PADRE DE PUJOL Y ADEMAS DE DEVOLVERME ME HA CAIDO UNA HERENCIA EN ANDORRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
7 d'abril de 2017, 13.23 h


CADA VEZ QUE ME ACUERDO QUE A DE ALFONSO, DIRECTOR DE LA OFICINA ANTIFRAU DE LA REGION CATALANA LO ELIGIO LA MAYORIA DEL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN ME DA UN ATAQUE DE RISA

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
FERRAN fletxa PAIS VALENCIA
6 d'abril de 2017, 17.31 h

Es veu que estas decepcinat, perquè vens d'una majoria absoluta del PP valencià 24 anys seguits i amb ells estaries molt agust. Ho igual pensaries que amb un 2% de sentiment independentista al País Valencia el Consell cal anar en contra del 98% que se sent espanyol. Supose que seras molt jove i no sabras que el nacionalisme valencia ha tret 3 escons en 40 anys , sense contar els que arrosegat Monica Oltra clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
6 d'abril de 2017, 10.27 h


Torno a dir un cop més (i ja n'he perdut el compte) que la "primavera valenciana" del 2015 en què tantes esperances vàrem dipositar (les meves incloses), s'ha revelat de fa temps com una gran estafa; un engany decebedor de la mà dels seus dos protagonistes principals: El "socialista" Ximo Puig, (d'aquest ja ens ho podiem esperar), i de la "nacionalista" Mònica Oltra, (de la que certament no ens ho esperàvem). I els primers estafats i decebuts són els valencians que els han votat.

Repre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.