directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Colau, llargues i pànic a ser inhabilitada

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant

Comparteix




S’ha de reconèixer que hi ha pocs polítics amb l’habilitat d’Ada Colau. Des que va entrar en el joc de la política s’ha fet amb tots els trumfos sense fer-se ni una sola rascada. Fins i tot, quan ha posat la pota ha tingut la gosadia d’espolsar-se les puces a tort i a dret i de passar pàgina amb la mateixa velocitat amb que es mou per les xarxes socials.

El procés és un d’aquells camps de batalla on es pot apreciar millor l’astúcia de Colau. Ho vam veure l’altre dia durant l’entrevista que li van fer en un programa de la principal televisió del món àrab, Al-Jazeera. L’alcaldessa es va mostrar favorable a un referèndum per la independència “efectiu” sense entrar en més detall i, tot seguit, va assegurar que ni era nacionalista ni independentista a més de recordar que les fronteres en un món global tendien a desaparèixer.

Altrament, va assegurar que cas de guanyar el sí, la proclamació de la independència no tenia perquè produir-se. Ben mirat, va venir a dir una cosa i la contrària i en el moment en que els més susceptibles li van tirar al coll es va defensar dient que l’entrevista l’havien donat tallada. La veritat és que a l’hora de parlar de la independència Colau sempre sap  mostrar-se molt cauta, prudent, ambigua, molt més fins i tot que el seu confrare Pablo Iglesias que ha fet de l’audàcia dialèctica la seva principal arma política.

No cal ser cap doctor en ciències exactes per a veure que Colau s’hi sent incòmoda amb el debat independentista tot i que sap que no en té cap altra que ballar la seva música a fi de no quedar alineada amb l’antipàtic unionisme. Un unionisme hermètic a qualsevol solució per a la qüestió catalana que no s’amotlli a l’autonomisme.

La impressió de tot plegat és que Colau, ara com ara, es limita a veure-les venir potser amb l’esperança que el procés fracassi abans no es vegi obligada a adoptar un paper més clar. De moment, pot mantenir aquesta posició d’esfinx sense preocupar-se massa que ningú no la destorbi. A l’independentisme no li convé gens perquè en aquest pols contra l’Estat és imprescindible el concurs, la complicitat dels ‘comuns’. Des del PSC tampoc no l’emprenyaran massa mentre no perdi els papers –que no ho farà- i mentre els deixi fer i desfer en la Casa Gran. L’unionisme simplement no se la creu en el paper de sobiranista conjuntural i mira cap a una altra banda després que hagi quedat en res les seves promeses antisistema.

Alguns en el seu entorn asseguren també que Colau té pànic a una inhabilitació que posaria fi a la seva carrera política, una carrera tot just acabada de començar i que si no es torça la pot dur molt lluny. Després de tot, per què hauria de sacrificar-ho tot en nom d’una causa en la qual no creu?.

Aquesta indefinició no pot, però, eternitzar-se. Arribarà el moment en què alguna cosa haurà de fer més enllà de marejar la perdiu arruixant declaracions carregades de bones intencions. Com respondrà, doncs, Colau quan se li demani des de l’altra part de la plaça de Sant Jaume la seva plena col·laboració per a la bona consecució de la celebració d’un referèndum?. Molt probablement ja ho deu tenir pensat. De moment, es limita a donar llargues.


Francesc Viadel     
lectures 2529 lectures comentaris 2 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 d'abril de 2017, 12.30 h

Per conèixer més al personatge i a les formacions que l'envolten, em permeto recomanar aquests articles:
http://catalunyalliure.cat/2016/11/desmuntant-frau-colau/
https://unilateral.cat/2016/10/07/autopsia-de-podemos-14-el-titella-de-la-dreta-mes-rancia/


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
19 d'abril de 2017, 11.02 h

Se la qualifica molts cops de Lerrouxista i els paral·lelismes són evidents. Per qui no recordi qué és el lerrouxisme, Lerroux (L'empre ador del Paral·lel) va ser un personatge que es deia revolucionari, dirigit als treballadors i que estava discretament finançat des de Madrid. Realment anava contra la llengua i cultura catalanes. Va anar caient en el descrèdit fins que finalment va ser president del govern de la República en l'anomenat bienni negre (1934-35), amb ministres de la CEDA.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.