directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 00:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

De referèndums i colpisme

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant

Comparteix




De la resposta del Govern d’Espanya i els seus acòlits a la proposta de diàleg feta pel president Puigdemont, a aquestes alçades ningú no podia esperar cap altra cosa que no fos escoltar el bram d’un ase enfurismat. La Ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, un dels personatges més sinistres de la política espanyola, va comparar directament el referèndum amb un cop d’estat. Poca broma. Ho diu la senyora que mana els tancs i els avions d’un exèrcit que fins despús-ahir encara estava manat pels generals que van sollevar-se contra la República i van massacrar desenes de milers de civils indefensos.

Com el seu col·lega Méndez de Vigo o la mateixa Sáenz de Santamaría que també ha advertit que l’estat té eines suficients per defensar-se del que considera un autèntic xantatge, digueu-li agressió si voleu, per part del Parlament de Catalunya. Així mateix, el delegat del Govern, l’ínclit i obedient Millo, ha disparat en la mateixa direcció. De manera molt poc laberíntica ja ha advertit que Catalunya s’hi juga el seu autogovern de fireta si persisteix. Un autogovern que ja no fa servei ni als catalans que no volen la independència. Una altra cosa serà com i de quina manera liquiden l’autonomia. El marge de maniobra jurídic en aquest sentit sembla molt estret amb la qual cosa vés a saber quantes vegades s’hauran de pixar la Constitució, practicar el colpisme. 

Avui el qui ha bramat ha estat el sempre lacònic president Mariano Rajoy que ha comparat el ‘procés’  amb les ‘pitjors dictadures’. Ja veus, justament ell, el líder d’una formació política alletada en el franquisme, genèticament franquista, incapaç de negar-lo ni quan li ho demanen els màxims organismes internacionals. D’un partit, altrament, que ha utilitzat la justícia, els instruments repressius de l’estat tant per amagar la seva putrefacció com per a torpedinar l’independentisme català com si això d’aquí fos, justament, el Xile o l’Argentina de Pinochet i Videla en la seva versió amable. Tot plegat, l’odiosa comparació de Rajoy ha estat la seva resposta a l’oferiment de pactar un referèndum.

Sens dubte, els manaires del PP han tirat pel dret i, ara mateix, el que estan fent és molt més que generar un clima de por. De fet, s’estan legitimant per a poder desenvolupar tota la seva capacitat repressiva contra els catalans enmig d’un ambient d’aparent descomposició política de la dreta així com del sistema democràtic espanyol, ideològicament curcircuitats, encegats pel seu nacionalisme del XIX.

Van molt errats, però, si es pensen que amb unes quantes inhabilitacions, multes, el desplegament d’uns quants efectius armats tal volta, en definitiva, amb l’ús de la força, tallaran de soca-rel el que s’ha anat configurant com una autèntica rebel·lió civil per part d’una majoria de la societat catalana que en el millor dels casos es sent humiliada i abandonada per Espanya, d’una societat amb un arrelat sentiment de nació que vol expressar-se, emancipar-se democràticament d’un estat que sempre hi ha jugat a la contra.

La negativa del Govern espanyol a dialogar, el silenci del PSOE –també del de Pedro Sánchez- auguren un escenari convuls. La Catalunya revoltada pot ser la coartada perfecta per a intentar salvar una dreta infecta i ancorada en el passat, però, també pot ser a la curta la seva pròpia tomba.

De totes les possibilitats que tenia Madrid, finalment, com sempre, de moment han optat per la única que saben manejar amb una certa destresa: la del garrot. Com sigui, molta gent pensa que al final no passarà res. S’equivoquen. Ja està passant. 

 
Francesc Viadel     
lectures 7200 lectures comentaris 3 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
1 de juny de 2017, 12.23 h

GRACIAS MASS POR HUNDIR A CDC Y RADICAR EL NAZI- ONANISMO EN LA REGION CATALANA


GRACIAS POKEMON POR SERVIR DE TONTO UTIL AL RAJOY DANDOLE LA OPORTUNIDAD, EN SU PEOR MOMENTO POLITICO, DE UNIR A TODOS LOS ESPAÑOLES EN CONTRA DE LOS SEPARATISTAS Y PRESENTARSE COMO UN LIDER PARA ESPAÑA


NO SON MAS TONTOS POR QUE NO SE ENTRENAN JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
LLUIS fletxa bcn
26 de maig de 2017, 12.39 h

ECONOMIA
El Cercle d’Economia rebutja “salts al buit”

“Volem que els polítics facin la seva feina per trobar un encaix de Catalunya dins d’Espanya”


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LLUIS fletxa bcn
24 de maig de 2017, 14.22 h

Quan es planteja que la independència implicaria la sortida immediata de Catalunya de la Unió Europea els suports a la secessió baixen fins al 39% del total davant el 54% de rebuig. Aquests quinze punts de diferència eren només vuit en l’enquesta de gener d’aquest mateix any.

N.B. EL BATXILLER PUIGDEMONT NO PARLA DE CAP MENA DE DIALEC.ELL DIU, DIU ,DIU ...I ,SI NO QUÈ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.