directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 05:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Mónica Oltra se’n va a ballar a compte del finançament valencià

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant

Comparteix




Un miler de persones es van manifestar ahir pels carrers de València exigint un finançament just per al País Valencià. Molt poca gent tristament si considerem que la situació econòmica dels valencians ja ha arribat a uns límits dantescos. L’espoli fiscal s’ha fet insuportable i sense diners l’autogovern és una pura il·lusió de l’esperit. Es calcula que l’Estat espanyol deu uns 25 mil milions d’euros als valencians. Per si no fora poc, tot i ser un dels territoris més pobres –i empobrits també a causa de vint anys de saqueig del PP- paga com si fos dels més rics.

La concentració feia dies que venia movent-se des de la Intersindical Valenciana i, finalment, va aconseguir congriar diverses forces polítiques i civils com ara Podem, Esquerra Republicana del País Valencià, la Plataforma pel dret a Decidir, El Tempir d’Elx, Escola Valenciana o Esquerra Unida del País Valencià. Forces a les quals cal afegir el corrent del Bloc, Bloc i País, i encara alguns dirigents que es van sumar a títol personal com el conseller d’Hisenda, el socialista Vicent Soler, la secretària de la mateixa conselleria, la nacionalista Clara Ferrando o la màxima dirigent del Bloc, Àgueda Micó

El Govern valencià i els dos partits principals que li donen suport, Compromís i PSPV, van fer orelles de marxant i no es van afegir a la manifestació llevat d’alguns col·lectius locals. No cal dir que el seu suport hauria estat decisiu per a garantir l’èxit absolut i massiu de la protesta però es veu que ara toca dissimular i prémer el cul no fos cas que la virulenta dreta indígena els mostri la targeta vermella. Es veu que com en els anys setanta és la caverna la que continua marcant l’agenda política valenciana per més que des d’alguns sectors s’entesten a dir que està morta i enterrada. El cs és que a falta d’una explicació oficial no se me n’acut cap altra.

Val a dir, que la discreta presència de Soler o de Micó no va compensar l’absència del president de la Generalitat, Ximo Puig o la de l’alcalde de València, Joan Ribó, la de consellers, diputats, canonges i dotors del nou poder. Però per si encara no fora poc, la vicepresidenta Mónica Oltra, a la mateixa hora en què els manifestants recorrien el centre del Cap i Casal, va assabentar tothom per Twiter -amb imatges incloses d’ella marcant-se un swing- que es trobava a Elx aprenent a ballar.  Sabent com se les gasta Oltra, la piulada en cap cas és ni casual ni innocent. Ben pel contrari, té una intencionalitat clara, fer un pam i pipa als que considera des de l’atalaia del seu càrrec, un residu polític, un llast, una incòmoda realitat, tant com a la que ella mateixa va pertànyer en els anys de Maria Castanya. Segur també que mentre ballava en va prendre bona nota dels que hi havia darrere de la convocatòria, vull dir dels que encara s’hi consideren dels ‘seus’ en un moment en què dos anys de poder comencen a tenir efectes erosionadors.

Està clar que el Consell i els partits que el nodreixen, molt especialment Compromís, no volen per res del món eixir a passejar-se de la mà de formacions o entitats considerades fora d’un cert ordre, minoritàries o crítiques amb com s’estan fent les coses. Posats a muntar “el pollo” que en diria Oltra, prefereixen potser fer-ho a l’octubre, per Sant Dionís, en temps de diada i ofrenes, junt amb l’empresariat –el mateix que sostingué vint anys el PP- i sobretot comptant amb les benediccions de la premsa d’ordre, Las Provincias i tutti quanti, i de l’arquebisbe també si és possible. És ben legítim però una cosa no treu l’altra i l’electorat fidel, no el prestat, sempre és l’electorat fidel.

Mentre tant, el temps va passant i en els sectors més conscienciats de la societat valenciana va condint la sensació que el canvi tan esperat no ha estat més que un recanvi en l’administració, una exhibició de gestos, un ball de màscares. Si almenys es pogués entretenir el personal veien la televisió valenciana...

 
Francesc Viadel 
lectures 5895 lectures comentaris 8 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
davids fletxa sta sasunna
15 de juny de 2017, 15.39 h

en fí,no vull fer cap comentari,passant dels valencians


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 de juny de 2017, 08.00 h

El problema és que quan els valencians es cansin del muntatge votaran PP com a recanvi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de juny de 2017, 21.56 h

Jo encara espera veure TV3 (i la resta del nord) i Catalunya ràdio, música i... I ja han passat dos anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
12 de juny de 2017, 15.29 h


Ho he dit ja més d'una volta (i de dues), basant-me en actuacions molt menys significatives que les que descriu el Sr. Viadel, i ho tornaré a repetir.

Valencians: Us han enganyat, com m'enganyaren també a mi, català, si bé per poc temps. Ximo Puig i Mònica Oltra, mai no tingueren la més mínima intenció de moure un dit ni jugar-s'hi res personalment en benefici vostre. La seva "nova política" s'ha limitat (per enéssima vegada), al vellíssim "quítate tú que me ponga yo". No són... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de juny de 2017, 11.22 h

Està més que demostrada la inutilitat dels que es fan dir "nova política". El seu populisme i les poques ganes de que canvi alguna cosa s'ha fet palesa allà on manen (València i Barcelona). Són més del mateix, però pitjor, perquè han enganyat als seus electors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de juny de 2017, 00.02 h

Encara els passa poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de juny de 2017, 18.27 h

Polítics que s'omplin la boca amb la paraula CANVI, però quan la ciutadania els crida per a que sigui al seu costat se'n va a ballar uns, l'altres a la festa internacional del municipalisme com COLAU, que va guanyar les eleccions aprofitant la feina bruta feta per "l'operació Catalunya de les clavegueres" i que encara no ha demanat perdó per fer propaganda d'aquella mentida. Falses populistes estàtues de sal, que no es mouen per no quedar malament amb ningú i que acaben fent el joc al ppp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juny de 2017, 16.29 h

Molta rao en el teu article, encara mirem a ponent lamentablement. Si tornen a entrar, a deu Paìs Valenciá.
Hauríem d'unir forces i bloquejar la política centralista i anar rapidament a lo que hi ha que anar. Evidentment trobem a faltar politics valents.
Salud Paìs Valenciá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.