directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Batea no en té la culpa

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant

Comparteix




Els mitjans de comunicació espanyols s’han afartat com un lladre amb Batea després que el seu alcalde, Joaquim Paladella, assegurés a El Mundo que la vila volia anar-se’n de Catalunya per a formar part d’Aragó cansada del menyspreu de la Generalitat. A les televisions i els diaris de les espanyes no els ha interessat per a res escoltar l’opinió del veïnat tret de quatre vells assaltats per les càmeres a la plaça del poble, ni de l’oposició municipal, ni tampoc dels emprenyadíssims productors locals de vi. Tot plegat, ja els està bé donar veu només a un Paladella remugaire i ambigu, espavilat com la fam, malparlant de Puigdemont i barrejant el referèndum d’octubre amb el dret dels bateans a decidir què volen ser com si això no ho sabessin des de sempre.

Ja ho tenen. L’alcalde díscol els ha proporcionat munició de la bona per a desacreditar uns fets polítics que ni entenen ni volen entendre des de la seva visió del món. El cas és que als independentistes, asseguren festívols i excitats alguns periodistes, li ha sortit el tret per la culata. Periodistes vull dir com Nerea Vadillo que a les pàgines de El Periódico de Aragón després de posar a Paladella pels núvols, com un autèntic heroi, recorda que aquest està combatent “a los malcriados del Gobern (sic)con su propia medicina, referéndum en vena por presión”. “Donde las dan las toman”, rebla. “El president dando duro con su referéndum mientras municipios como el de Batea disconformes con el planteamiento soberanista del catalán, optan por esa misma política separatista a golpe de referéndum, aunque en este caso la vergüenza sería aun mayor, pues buscarían la independencia de Cataluña para anexionarse a Aragón. Un bochorno impensable”. Municipios, diu, en plural, com si mig país estigués ansiós d’anar-se’n per a ser governat des de Saragossa, Sumatra o Nairobi. Catalunya, ai!, es desfà. Es veia a venir i ells ja ho deien. La democràcia, ja es sap, com les urnes i els rifles de fira, les carrega el dimoni.

El cas és que la comparació de Vadillo és tan infantil que no paga la pena perdre ni un segon en desmuntar-la. Pitjor han fet altres que han optat per a presentar Paladella com una mena de màrtir del sobiranisme. Es veu que només ell té dret a opinar. 

En fi, Paladella ha tingut allò que volia, un circ informatiu amb l’espectacular número de pista d’un ple carregat de tensió. Un ple en què l’alcalde continua embolicant la troca. Sembla que no n’ha trobat cap altra manera per a frenar la tendència electoral dels darrers anys al seu poble, una tendència clarament sobiranista. 

El portaveu de Cent per cent Batea, Ramon Arnal, ja li ha retret amargament que costarà molt de refer la imatge del poble i el del PdCAt, Batista Suñé, d’haver-lo enverinat amb la seva estratègia. D’altra banda, el diputat d’ERC Joan Tardà ha advertit que Catalunya no es deixarà “ulsteritzar”.

Com sigui, Batea i els seus ciutadans no en tenen cap culpa d’haver estat els protagonistes d’una polèmica tan absurda com interessada. I sort en tenim, com afirma el regidor, que la cosa no va ni d’Espanya ni de banderes...  


Francesc Viadel
lectures 2867 lectures comentaris 7 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
egs fletxa –-
29 de juliol de 2017, 11.48 h

pOTSER bATEA NO EN TÉ CULPA, PERÒ el vi que abans baixavem a comprar des de Lleida, ara agrege tant que ja no és com el d'abans, perquè em fa mal a l'estòmac en veure mentalment la imatge de l'iluminat que parla en nom del poble i de les coses que diu. d'altres pobles catalans no agren el seu vi perquè se senten orgullosos de ser justament això, gent CATALANA senzilla i lluitadora. Entre tots ho farem tot i els butiflers cap a l'araGò que s'emborratxaran amb el nèctar dels renegats ,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
sergi fletxa flix
27 de juliol de 2017, 16.31 h

Jo estarìa d'acord sempre que es deixès votar a tots el pobles de la franja,i si guanya el no a la separaciò de Catalunya,deurìa de dimitir deseguida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles V fletxa Vilanova
27 de juliol de 2017, 13.42 h

Doncs si l'alcalde del PSC vol proposar un referèndum per marxar de Catalunya, endavant tu. Molt possiblement sortirà que no i quedarà com un demòcrata ;) que prenguin exemple els del seu partit, de com resoldre un "contenciós" molt més feridor que aquest: referèndum i a decidir. Suposo que a l'alcalde aquest li sembla perfecte que per molts més motius que els que ell addueix, nosaltres fem el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Alf fletxa Gandesa
27 de juliol de 2017, 07.22 h

Paladella untat amb diners dels fons reservats. Desestabilitzar, destruir, fer soroll, l'únic que els queda als colonialistes espanyols.

Marxem !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
retrolluis fletxa Móra d'Ebre
26 de juliol de 2017, 17.55 h

Una setmana abans d'aquest circ, Miquel Iceta va visitar Batea. Casualitat? Segur que no. No saben que fer per aturar el referèndum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Tarraco
26 de juliol de 2017, 16.19 h

El que s'ha de fer és no votar als socialistes, sempre porten problemes allà on no n'hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de juliol de 2017, 15.44 h

Home, si que tenen culpa, perque aquest bord no ha baixat d'un plat volador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.