directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 03:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

L’estúpida oferta de Rajoy a Catalunya

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant carregant

Comparteix




Els rasputins del nucli dur de Rajoy acaben de filtrar a la premsa conservadora catalana que després de l’1-O el Govern central oferirà als catalans més finançament i inversions en infraestructures. L’oferta a aquestes alçades del ball és com per morir-se de riure. No van cedir en res abans de l’esclat sobiranista ni tampoc no ho van fer després. Ni volien, ni podien atès que haurien posat en perill tota l’estructura parasitària de l’Estat. La condició catalana de contribuent a les arques espanyoles –com la dels valencians i els balears- no és cap mite del nacionalisme català, és una realitat contable.    

D’altra banda, és evident que després de posar les urnes i del pas de la piconadora judicial espanyola per damunt dels principals dirigents polítics del país, Madrid tindrà molt difícil trobar ningú amb qui parlar de res. Tret, és clar, que acabin de dinamitar l’autonomia i que situïn al capdavant de la Generalitat un Millo qualsevol assessorat per una munió de fidels buròcrates arribats de tota Espanya i escortat per una guàrdia pretoriana de guàrdies civils.

No és possible que els alegres filtraires del PP, ni cap dels seus dirigents, es creguin que sobre una Catalunya políticament assolada, humiliada, podran asseure’s a parlar sobre quatre concessions com si no hagués passat res. L’estúpida i oficiosa oferta de més inversions només potser o un globus sonda a la deriva per veure si hi ha algú que pica; o un espectacular exercici de cinisme; o, en darrer terme, una cortina de fum més per a ocultar la repressió política que han desencadenat contra els catalans davant la mirada atònita del món democràtic. Una fumera encara més gran que la que han aixecat a compte de l’activisme dels d’Arran donant a entendre que Catalunya està en flames i el govern de la Generalitat captiu d’un exèrcit roig més poderós i nombrós que el que va dirigir Gueorgui Júkov contra les tropes d’Adolf Hitler.

Encara no hem vist tot, però. El president Carles Puigdemont donava a entendre  l’altre dia a través de l’agència Bloomberg que no descartava la possibilitat d’anar a la presó. Junqueras s’ha preguntat retòricament si l’Estat està disposat a castigar-lo apropiant-se dels seus béns. El calvari judicial de Mas, Rigau i Homs pot acabar amb una severa condemna econòmica executada per un Estat on no es lliuren de la sospita de corruptes ni tan sols els jutges i els fiscals. Les entitats sobiranistes han estat multades severament. No sabem encara quanta gent pagarà car la seva gosadia. No oblidem tampoc que la ínclita ministra Cospedal ha amenaçat amb l’exèrcit. Tots els escenaris són possibles sobretot quan hi ha un Govern com el del PP sense imaginació política, tenallat per la corrupció, tancat en la seva closca ideològica, en la seva limitada visió de la realitat social, cultural i política del país que aparentment dirigeix.

Òbviament, els mateixos filtraires avisen que el PP no vol sentir ni a parlar d’una reforma constitucional que, sent com és una proposta del PSOE, ja ens podem imaginar com serà de limitada. És un meló que diuen que no volen obrir segurament perquè ja saben que un meló una vegada obert se’n va tot en quatre mossegades.

De l’oferta de Rajoy, doncs, podem dir com deia Sant Vicent Ferrer: “la bufa del bou, tot aire”. Una vegada més es fa palès que el PP no tan sols no sap com resoldre la incògnita de Catalunya si no que, a més, en el fons no vol ja que abordar aquest en definitiva és abordar el problema d’una Espanya grande y libre incapaç de sortir del laberint diabòlic en què la van situar les forces reaccionàries l’endemà del 18 de juliol de 1936 fent valdre la lògica de dos segles d’hegemonia del pensament reaccionari.

Després de l’1-O qualsevol oferta de Rajoy en el sentit en què s’ha donat a conèixer serà un acudit sense gràcia. El més probable és aquesta tardor ens trobem amb una Catalunya més disposada que mai a plantar cara a l’immobilisme del nacionalisme estatista espanyol i, també, amb un nacionalisme espanyol tan o més radicalitzat com el d’ara, descol·locat, descobert davant de l’Europa democràtica. Això, és clar, si les coses no es precipiten molt abans.

 
Francesc Viadel
 
 
lectures 3588 lectures comentaris 5 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
16 d'agost de 2017, 12.58 h

Una plaga de grillos invade una comisaría de los Mossos en Balaguer
El sindicato de los Mossos ha denunciado que sufren esta situación desde hace un mes

http://www.elperiodico.com/es/sociedad/20170814/plaga-de-grillos-invade-comisaria-de-mossos-en-balaguer-6223862

NUEVO EJEMPLO DE LA GUERRA SUCIA (nunca mejor dicho JUA) DE L´ESTAT EJJJJPANYOOOOL CONTRA EL pruses.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JU A


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
14 d'agost de 2017, 21.17 h

NO LO HABEIS ENTENDIDO AUN QUERIDOS NAZIS


NO SE TRATA DE OFRECEROS NADA MaS, SE TRATA DE LA POSIBILIDAD DE QUITAROS EL MAYOR GRADO DE AUTONOMIA DE TODA VUESTRA HISTORIA POR MAL USO DEL MISMO COMO YA HIZO DOS VECS, SI DOS VECES, GRAN BRETAÑA CON EL ULSTER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
10 d'agost de 2017, 13.02 h

#2 Doncs si no vols formar part de la muralla, ja ho saps, la porta per anar cap a can madriz és ben oberta. Bon vent i barca nova.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miguel fletxa Barcelona
10 d'agost de 2017, 11.47 h

"es trobaran davant una muralla de catalans"

De verdad, una muralla?

Y todos los que no estamos de acuerdo y no queremos formar parte de la muralla.

Por otro lado, hay algún estado al que le importe algo la independencia de cataluña, aun en el caso de que haya represión violenta?

Pandill de fanaticos nazis es lo que sois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
independencia JA!! fletxa Catalunya lliure
9 d'agost de 2017, 22.50 h

Sense lluita no ens regalaran res, són paràsits acostumats a viure de la sang del ruc català. Per tant tots darrere del president Puigdemont, espanya ja és història passada, els ocupants ja no poden vindre a assassinar, ni abusar de la força, amb impunitat, els tribunals de justícia internacionals els esperen! Si envien els sicaris del la guàrdia c. i l'exèrcit de valents bombardeja-dors de civils indefensos, es trobaran davant una muralla de catalans, defensors de la seva dignitat i d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 48   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.