directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 09:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

¡A por ellos!

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant

Comparteix




Els efectius de la Guàrdia Civil han sortit de les casernes d’Andalusia en direcció a ca nostra enardits per una multitud de patriotes furibunds que els han acomiadat al crit de “¡A por ellos! Oe, oe...”,  visques a Espanya i tot de consignes patriòtiques mentre enarboraven rojigualdas, algunes d’elles tatuades amb el “pollastre” del dictador Franco.

Veient aquelles imatges un té la impressió que l’exèrcit que ens envien, lluny de venir  a mantenir l’ordre –en un país més ordenat que mai- ve de safari. A fer una cacera on les peces a cobrar són els catalans, especialment els independentistes, uns quants milions per cert, pacífics, de totes les edats, malgrat el que es digui a La Sexta, Telecinco, El País, El Mundo i tutti quanti que amb les seves cròniques infectes han contribuït poderosament a augmentar el nivell de la testosterona espanyolista, a revifar una catalanofòbia crònica que mai no han tingut cap problema en alimentar notables de tota mena. L’experiència em diu que l’espanyol mig només no recela del català si aquest desisteix de ser-ho plenament. Els espanyols no han estat educats pel seu Estat en la diversitat interna del seu territori. Ans pel contrari han estat excitats amb el relat d’una grande i libre en les seves diverses versions, ara imperial, ara constitucional. Distingiran les legions romanes els catalans dòcils a l’Imperi dels rebels?. O s’excitaran per un qualsevol bon dia o per la visió d’un menú de 10 euros escrit en català?. Més val que no es passegen massa per evitar malentesos. 

Els agents venen, també, a reconquerir un territori que consideren seu sense matisos com si es tractés d’una colònia qualsevol a la qual cal castigar severament. Són imatges doloroses per a una gran majoria dels catalans, vergonyoses en el context d’una Europa on fa dècades que els conflictes polítics es resolen dialogant. El problema és que Espanya no té una oferta política per a Catalunya, no la té ni tan sols per al seu propi país al que ha espremut i sotmès durant dècades. Així doncs,  abans d’asseure’s a parlar després de set anys de conflicte, Rajoy, ha preferit la força bruta, amagar-se darrere de les botes i dels fusells, d’una judicatura totalment entregada com ho hauria fet un qualsevol tirà.

Davant la pròpia estultícia política el PP ara s’entesta, amb l’ajut dels mitjans de comunicació espanyols, en crear un relat de violència, en presentar l’independentisme com una xurma. La realitat és que durant anys s’han produït mobilitzacions amb milions de persones sense que s’hagi fet malbé ni una sola paperera, sense que s’hagi trencat un vidre. En canvi, en les dues concentracions dels darrers dies d’unes poques desenes de patriotes espanyols contra la independència de Catalunya, a Saragossa i a Barcelona, s’han produït incidents d’una certa gravetat. Les televisions que bramen contra l’ANC, contra Puigdemont, han preferit parlar de “ciudadanos” que no pas d’ultres que és el que en realitat eren. De la mateixa manera que prefereixen comparar Puigdemont a Tejero i amagar que el coronel de la Benemèrita a qui han posat al front de la repressió és fill d’un candidat de Fuerza Nueva i que es va presentar voluntari a la guàrdia civil de Iecla la nit del 23-F, abillat amb la camisa blava de Falange.

Tan se val. Volen tenir raó com sigui, comptar amb una coartada per a exercir la violència sobre el país si de cas aquest no es sotmet.
Tot plegat, la resposta de Rajoy a la qüestió catalana és d’una enorme covardia, com ho és la posició genuflexa d’un Pedro Sánchez a qui el dirigent del PP obligarà a compartir els nefastos resultats de la seva decisió.

Saben que han perdut i a cada passa que fan, a cada desfilada, perden una mica més. Són tan ignorants que desconeixen que l’amenaçador crit del “a por ellos” concerneix a tots els catalans, independentistes o no, tret és clar, d’un grapat d’ultradretans que no alcen un gat de la cua i que quan se’n vagi la tropa tornaran a les seves cavernes. No entenen res ni tampoc en tenen ganes. Quina vergonya.


Francesc Viadel
 
lectures 3308 lectures comentaris 9 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Ramon fletxa Barcelona
29 de setembre de 2017, 19.12 h

#6, sí, segur, segur que era això. Ens has convençut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ramon fletxa Barcelona
29 de setembre de 2017, 19.12 h

#6, sí, segur, segur que era això. Ens has convençut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon fletxa Barcelona
29 de setembre de 2017, 18.59 h

"L’experiència em diu que l’espanyol mig només no recela del català si aquest desisteix de ser-ho plenament". No hi estic d'acord, pel verb "recelar". Recorda la immortal frase d'un dels lladres de The Asphalt Jungle, referida a un policia que la banda el tenia sucat: "No m'agrada treballar amb policies perquè amb els policies sempre existeix el perill que acabin posant-se del costat de la llei". Els espanyols pensen exactament això dels botiflers. I tant, que hi recelen! Cap verb no d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de setembre de 2017, 19.30 h

Estic segur que el que volien es que cardessin el camp d'una vegada i els deixessin en pau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
27 de setembre de 2017, 17.37 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos)
N.B. HO VEU FER I VOTANT MENORS I ESTRAGERS DUANT 15 DIES.DE QUÈ US QUEIXEU?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de setembre de 2017, 12.23 h

NO OS LO GASTEIS TODO EN VALIUM Y FORTASEC QUE OS HARA FALTA ALGO PARA LA CAJA DE RESISTENCIA DEL ANC PARA PAGAR LAS FIANZAS YA IMPUESTAS AL MASS Y SU TROUPE Y LAS QUE VENDRAN EN EL FUTURO PARA EL PUIGTONTON Y SU TROUPE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
toti fletxa Barcelona
26 de setembre de 2017, 22.43 h

A tota manifestación en contra de l'establishment sempre hi haurà aquelles paraules profeses per un manifestant: 'coño que soy compañero'.
Aquests 'coño que soy compañero' son els desestabilitzadors que cerca la caverna mesetaria per justificar uns aldarulls, que justifiquen la intervención de les forces d'ocupació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
26 de setembre de 2017, 18.41 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''. N.B. HEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gorka fletxa Minorisa
26 de setembre de 2017, 11.09 h

És evident que a part del "gobierno de españa", una part molt important dels espanyols renega de tot el que sigui català o s'hi assembli


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.