directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

República, força bruta i legitimitat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant

Comparteix




La resposta de l’Estat espanyol a la revolució de radicalitat democràtica expressada pacíficament per milions de catalans durant anys, ha estat l’ús de la força bruta.  Al costat de l’aplicació immisericorde de la llei amb les maneres pròpies d’un estat autoritari,  Madrid ha desplegat un autèntic exèrcit d’ocupació en Catalunya amb l’objectiu no tan sols d’impedir el legítim referèndum  d’autodeterminació del passat 1 d’octubre sinó de mantenir terroritzada la seva població.

No ha estat un error sinó una decisió política conscient, maquinada com una autèntica estratègia d’aire bel·licista, el que converteix els fets encara en més inquietants i reprovables.  

Com vulgui que sigui, les brutals càrregues policials vistes a tot el món la jornada del referèndum van trencar qualsevol vincle emocional de la majoria dels catalans amb Espanya i van horroritzar la societat catalana tant com l’opinió pública internacional.  Lluny de rectificar, el Gobierno del PP –amb la complicitat del PSOE i l’ajut de les soflames d’ànim  de C’S- no tan sols ha minimitzat la gravetat dels fets sinó que els ha arribat a negar, parlant d’autèntics muntatges.

Per a Rajoy i per Sánchez l’actuació policial –encara en poblacions com Calella- ha estat impecable. La premsa espanyola, suposadament democràtica,  els ha donat la raó, ha mentit deliberadament arruïnant el seu paper com a pilar de la democràcia i ha contribuït poderosament, mitjançant la manipulació més barroera, a la fabricació d’un enemic al qual cal aixafar sense miraments. Al qual cal vèncer en nom d’una legalitat espanyola que a Catalunya ha perdut tot el sentit davant  de la legitimitat que atorga la voluntat d’una majoria dels ciutadans a canviar les coses.

Des d’aquesta òptica, pròpia d’un Estat imperialista del segle XIX, els milions de catalans que volen decidir lliurement sobre el seu futur no són més que uns abduïts, uns bojos perillosos, terroristes, gent enverinada per unes suposades escoles de la hispanofòbia i mitjans de comunicació fastigosos i sectaris. Diaris que asseguren que s’empren els nens i els ancians com a escuts humans, que demanen vetlladament que es controlen ideològicament els nostres col·legis i els nostres mitjans de comunicació públics, que es prohibeixen els partits polítics que qüestionen la sagrada unitat d’Espanya. Diaris que semblen militaritzats.  Els catalans no són bojos, ni estan abduïts, ni les seves escoles i mitjans de comunicació són màquines de fanatització. Estem davant d’acusacions infamants com les que han hagut de rebre al llarg de la història tants pobles per part d’Estats i de nacionalisme agressius que no han tolerat la no assimilació política, social i cultural de minories que convivien dessota o la vora.  

Per si encara no fora poc, en una operació de propaganda de gran escala, l’Estat i els mitjans de comunicació han tingut el cinisme de convertir la víctima, els ciutadans catalans pacíficament congriats per votar,  en l’agressor.  La mentida és tan gran que ja comencem a veure algunes veus policials denunciant públicament –encara que amb pot de donar la cara per no ser reprimits- el que va ser una actuació brutal.

Comptat i debatut, es tracta d’un relat sinistre que només pot ser que l’avançament d’una repressió encara major atiada des d’una indissimulada catalanofòbia,  des de l’impotència d’una classe política al·lèrgica a la democràcia i a la veritat, aliada a poderosos grups econòmics que veuen amenaçats els seus interessos. És el neofranquisme revifat, amb totes les seves tares congènites.

El mateix Felip VI va fer bona l’altra nit aquesta ignominiosa manera d’entendre i abordar el conflicte català. Va parlar només per als seus als que va prometre protegir contra els milions de catalans rebels als quals ja considerat enemics a sotmetre. Protegir, suposadament, d’un suposat assetjament que només existeix en els diaris espanyols com a coartada d’una actuació repressiva.

S’hi va adreçar simplement com a una colònia,  la qual cosa dóna a entendre fins on s’ha assumit i interioritzat la separació de la societat catalana d’una Espanya incapaç de digerir la diversitat interna ni de resoldre els seus problemes sense usar la força bruta. Ni una paraula per als vora 900 ferits –que segons el PP no existeixen-, ni una oferta de mediació –per als qui només mereixen el càstig-, tampoc cap apel·lació al diàleg.

Tot indica que ni Felip VI, ni Rajoy, ni Sánchez volen realment iniciar cap conversa per tal de mirar de modular les posicions, de trobar punts d’acord. Ben pel contrari, els missatges que llancen van en la direcció de la venjança contra un poble al qual, des del supremacisme del nacionalisme espanyol, no consideren d’igual a igual. Contra un govern de la Generalitat al que desacrediten acusant-lo, en el millor dels casos, d’autoritari. 

Així les coses, davant de l’enorme mobilització social exigint llibertat, de la legitimitat democràtica obtinguda a les urnes de manera reiterada, sembla que només l’establiment d’una república catalana podrà garantir la pervivència de les nostres institucions polítiques, de la nostra cultura, dels nostres drets i aconseguir el just reconeixement de les nacions del món.  La qüestió és com i de quina manera fer aquest pas per tal d’evitar patiments majors per al nostre poble i garantir el màxim èxit polític, reeixir amb força.

Francesc Viadel
lectures 1763 lectures comentaris 6 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
daivanos fletxa tarragona
9 d'octubre de 2017, 13.38 h

mmm... es verdad ésto:

https://elpais.com/elpais/2017/10/08/hechos/1507484964_888438.html

habéis cambiado la portada muchas veces y habéis eliminado muchas noticias, que parecen falsas, desde entonces. Creo que sois un medio con poca credibilidad, ¿por qué hacéis estas cosas?. Creo que está mal mentir o crear odio desde la mentira o el impacto mediático para conseguir objetivos políticos, ¿no os parece grave?. Creo que, junto a otros medios, conseguís odio y mal estar social, viole... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
artur fletxa carlet
7 d'octubre de 2017, 00.19 h

No cal esperar per saber-ho: Al Pais Valencià ni es pot veure TV3 ni canal 9, ...i etc


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 d'octubre de 2017, 18.34 h

HE QUERIDO RESPETAR VUESTRO DOLOR, QUERIDOS NAZIS, DE ESTOS ULTIMOS DIAS., PERO VEO CON TRISTEZA QUE EL SYNERA, EL APAÑAMELAPELA Y OTROS NAZIS DE PREDRA PICADA ESTAN MUDOS, SIN DUDA ABOTARGADOS POR LA SOBREDOSIS DE VALIUM Y FORTASEC QUE DEBEN HACERLES AGUANTAR LA FRUSTRACION.

EL BUTIFARRENDUM NO LO HA VALIDADO NI LOS MISMOS OBSERVADORES INTERNACIONALES QUE PAGO LA GENE CATALANA, EL CONTEO LO HAN ALARGADO MAS QUE EL CULEBRON LA RIERA PORQUE NO QUIEREN QUE DE EL 100,88%, EL PUIGTONTON YA NO SA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2017, 17.14 h

Gas Natural aprova traslladar la seu a Madrid.


Service Point, Eurona i Dogi, entre d'altres, han mogut les seus. El president de Freixenet ho proposarà si hi ha independència unilateral.

N.B. VOSTÈ ESTÀ BEN SONAT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 d'octubre de 2017, 15.38 h

"patiments majors". Majors que estar sotmesos als imperialistes castellans?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2017, 13.45 h

A Junqueras le dio pánico y se vio con Fainé y Oliu para retener las sedes de los bancos.
Las reuniones con Isidre Fainé y Josep Oliu se saldaron con un fracaso para Junqueras, que de repente ya no estaba haciendo política sino que estaba ejerciendo de 'conseller' de Economía.


N.B. NI LEGALITAT NI LEGITIMITAT,SR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.