directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 03:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

155 in saecula saeculorum

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant

Comparteix




S’han passat mesos dient que quan Catalunya tingués un Govern s’aixecaria el 155 i, quan per fi hi ha hagut la possibilitat de formar-lo, resulta que ni els agrada el president -al qual han linxat mediàticament sense pietat- ni tampoc la seva proposta de consellers que qualifiquen de provocació.  

El cas és que Rajoy no s’ha fet de pregar massa per a mostrar les seves vertaderes intencions de mantenir per in saecula saeculorum la suspensió de l’autonomia. Mai no ha volgut cap altra cosa. Al calaix deu guardar una parell de llibretes plenes de pretextes per a mantenir el 155, una vintena almenys d’argumentaris i ocurrències diverses. Tot plegat, fins ara només ha fet teatre amb l’única intenció de continuar fent creure al món que Espanya encara és -si de cas ho ha estat mai- una democràcia amb tots els seus ets i uts.

Segur que d’haver sabut que l’independentisme guanyaria de forma tan clara el passat desembre, mai no hauria convocat unes eleccions. Però potser no en va tenir cap altra per a evitar un esclat major de descontentament o qui sap si perquè algú en Europa el va persuadir a acceptar la situació i deixar d’amagar-se darrere dels policies. Catalunya no és un problema intern ni entre catalans com volen fer creure. Catalunya és un problema de la UE, dels més importants encara que Brussel·les s’entesti en dissimular i ajornar una intervenció que d’anar així les coses no pot tardar massa.  

En aquests moments, qualsevol cosa serà una bona excusa per aprofundir en la repressió i intentar destruir Catalunya com a subjecte polític. No crec que d’haver estat Artadi o Borràs o Rigol o Maragall, presidents i un grapat de desconeguts els seus consellers, l’aversió de Madrid hagués estat menor que la que ha patit Torra. D’Artadi ja havien començat a publicar-se alguns reportatges amb un to clarament insidiós. Què no haurien dit de Maragall o de Solsona o Pujol?. La premsa espanyola és incapaç de descobrir les condicions d’esclavitud en què es treballa al camp andalús o la corrupció del seus polítics en Europa o de saber què passa amb les finances de la família real però quan es tracta de destruir la reputació d’un enemic de la pàtria són insuperables i no diguem si l’enemic és català. 

Van a per totes. Se’ls en fot que a TV3 des d’octubre a desembre l’unionisme hagi dominat el temps de paraula tant als informatius -també en els de Catalunya Ràdio- segons un informe del CAC amb representants de tots els partits. La volen tancar. Se’ls en fot que les denúncies per  adoctrinament a les escoles vagin caient una darrere de l’altra. Volen acabar amb el català a l’escola. Així mateix, continuen assenyalant els Mossos d’Esquadra com una policia sota sospita oblidant que tot aquest temps ha estat comandada des del Ministeri de l’Interior. Volen convertir els Mossos en un cos irrellevant, en les minyones de la policia nacional i la Guàrdia Civil. Volen el que han volgut sempre, una Catalunya sense catalans, assimilada, resignada, rendida. I quan hagin tancat TV3, destarotat l’escola, imposat un govern què més faran?.

Fet i fet, ni el PP, ni el PSOE, ni encara menys la nova extrema dreta que representa C’S, mai no acceptaran un resultat que doni com a guanyadors els partits independentistes i per això conspiren sense descans a tots els nivells a fi de buscar una coartada jurídica o política o policial, que els expulsi del sistema. No importa, com va recordar no fa massa el rapustinic Rubalcaba,  quin és al preu que s’hagi de pagar.   

L’únic Parlament català que acceptaran és un on no hi hagi ni un sol partit independentista. L’únic president que respectaran serà algú d’estricta obediència al nacionalisme espanyol. En el moment oportú, ajudats per tots els ressorts de l’Estat, faran el que calgui per a ungir Arrimadas presidenta i ens ho vendran com la victòria més gran de la història de la democràcia.

Estan tan encegats i perduts que es pensen que això ho podran fer per la força, amb enganyifes i amenaces, sense comptar amb més de la meitat dels catalans. Sense calcular que quan més reprimeixen, insulten, manipulen, més catalans senten una lògica repugnància per un Estat incapaç de trobar soluciones polítiques d’acord amb els paràmetres d’una democràcia europea del segle XXI. Que ningú no es porti a engany. No aixecaran el 155 ni encara quan aquest esdevingui una mesura del tot inútil al marge de la qual la majoria de la societat va articulant-se civilment per tal de construir els seus propis somnis col·lectius. 


Francesc Viadel
 
 
lectures 1836 lectures comentaris 3 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Josep M. fletxa REPUBLICA INDEPENTENT DE CATALUNYAA
29 de maig de 2018, 20.18 h

Hauriem de deixar ja la conyeta pueril de les creuetes i els llacets i passar a accions no tan simbóliques.
Mentre anem fent el ruc a Espanya se'n foten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de maig de 2018, 12.29 h


Ungir: Consagrar (algú) fregant-lo o senyant-lo amb els sants olis. (El van ungir sacerdot)

Nomenar: Designar per a un càrrec, una funció. (L’han nomenat tresorer.)

INVESTIR: POSAR EN POSESSIÓ D'UN PODER, D'UNA AUTORITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de maig de 2018, 11.09 h

La pregunta és què podem fer si el vot i la protesta (p.e. les manifestacions) no valen per a res?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.