directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dissabte, 1 de gener de 2011 08:00 h

Primer discurs per a una nova era

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
La primera dècada del segle XXI ha suposat tres canvis socials i polítics estructurals a Catalunya: l’establiment d’un contingent important de nova immigració que canviarà per sempre el país com ho van fer les anteriors onades migratòries del segle XX. La certificació de la pèrdua de pes i nervi de la iniciativa empresarial i de competitivitat de l’economia catalana. I l’augment de la consciència nacional de bona part de la ciutadania que ha identificat Espanya com el principal obstacle pel progrés de Catalunya per la sagnia econòmica que suposa i pel menyspreu permanent a la realitat nacional i cultural catalana. Aquests tres canvis de fons s’han produït amb un sa exercici d’alternança en els governs de la Generalitat.

El primer discurs d’Artur Mas que tancava el 2010 i havia d’obrir la nova dècada va ser impecable en les formes. Destil·lava optimisme i projectava il·lusió. Però reproduïa l’habitual inconcreció convergent que va ajudar a sobreviure Jordi Pujol 23 anys al capdavant de la Generalitat. Quan pujava al pont aeri era hombre de estado, quan aterrava a Catalunya agafava el timbal a la falda de Montserrat. Una inconcreció nacional que Artur Mas no defineix més enllà d’una negociació sobre el finançament autonòmic que situa en la carambola que el nou govern espanyol sorgit de les urnes el març de 2012 necessiti dels escons de Convergència i Unió per arribar a la Moncloa.

La indefinició del nou govern de Convergència i Unió es manifesta quan l’endemà del discurs d’Artur Mas la nova titular de Justícia -independent recomanada per Duran Lleida- ja va deixar clar que el seu horitzó és l’Estatut retallat pel Tribunal de la santa inquisició Constitucional. En què quedem? Catalunya ha passat de la discrepància permanent del tripartit al bipartit polifònic entre els consellers de Convergència i els d’Unió?

És responsabilitat del sector nacionalment compromès que acumula poder a Palau de la Generalitat i que pilota Francesc Homs sortir d’aquesta indefinició i buscar les aliances parlamentàries necessàries per sortir d’aquest concert d’indefinició nacional que ha marcat els primers passos del govern Mas. Uns inicis que marcaran el començament d'una nova dècada però també d'una nova era en què les relacions Catalunya-Espanya estaran inevitablement més presents que mai.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jordi-80 fletxa València
4 de gener de 2011, 09.36 h

Com no siga la nova era de la involució nacional i social. Amb el PSCiU ben acoplat a on Moncloa li agrada (CiU al poder i PSC donant suport des de l'oposició) ens esperen 4 anys d'endarreriment en tots els aspectes. Esperem que després de 4 anys de malson el poble faça fora els autonomistes corruptes i una esquerra nacional enfortida siga clau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de gener de 2011, 07.53 h

#5 Donç el "problema" és el que tothom sabia.

De moment, i amb només una setmana, ja sabem que la conselleria de "benestar social" de la Carme Capdevila era un autentic cau d' Alí Babà amb TOTS els alts càrrecs duplicats (carta financera?) i amb adjudicacions a dit i amb contractes fraccionats per evitar fer concursos otorgats a parents, amics, coneguts i saludats

I espera!.

Mans netes!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
3 de gener de 2011, 11.32 h

#4 On hi ha el problema? Aquí et remarco part del text de la notícia: "En qualsevol cas, que un partit polític prengui mesures de reducció de plantilla no és res excepcional".

Nano, ets burro. Vols mostrar notícies que deixin malament ERC i no pares de cagar-la, deixa-ho correr perque estàs arribant a un punt de patetisme demencial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de gener de 2011, 10.32 h

Podrà Esquerda i els seus xiringuitos dedicats a parassitar els presupostos pùblics a base de subvencions resistir la debacle econòmica que li ve al demunt?.

http://www.naciodigital.cat/post/21169


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
2 de gener de 2011, 18.18 h

#1 Si et preocupa tant el país perquè no aprens a escriure bé l'idioma?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDIBCN fletxa BARCELONA
2 de gener de 2011, 17.46 h

Que t´estàs preparan per 23 anys del mateix'?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de gener de 2011, 15.41 h

Quant un Pais passa a ser "governat" pels prògres, després cal més d'una generació per recuperar-se, en el cas català, l'adebacle nacional, econòmica, ètica i democràtica ha sigut de tal magnitut que ja veurem si ens en podem ensortir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.