directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 27 de juny de 2007 05:00 h

La televisió principatina al País Valencià

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Joan Clos, ahir alcalde barceloní i avui Ministre d’Indústria a la capital del Regne, ha atorgat finalment un múltiplex al Govern valencià que hauria de permetre que el senyal de TV3 es pogués seguir sintonitzant al sud dels Països Catalans.
Clos, però, ha anticipat generosament el múltiplex sense que s’hagi produït cap mena de compromís per part del PP, entestat a evitar la recepció d’una televisió que emet en català. Clos se n’ha rentat les mans (com ja va fer Montilla en el seu dia), beneficia el Govern del PP i ho confia tot a un acord entre Joan Manuel Tresserras (conseller de Cultura del nord) i el seu homòleg del sud que, a hores d’ara, ha subratllat que l’expedient sancionador obert contra Acció Cultural del País Valencià seguirà endavant per un import de 300.000 euros.

Si prospera l’acord de reciprocitat defensat per Tresserras, TV3 es podrà seguir veient al sud i Canal 9 al nord. Però sembla estrany el regal del múltiplex sense cap mena de condició prèvia quan, com és sabut, el Govern valencià del PP pretén impedir que als informatius de TV3 substitueixin País Valencià per Comunitat Valenciana i eliminin tota referència als Països Catalans. Un nou regal a l’establishment socialista que controla TV3 gràcies a una gestió de dècades sense assumir que aquesta televisió, a més d’emetre en llengua catalana, també hauria d’haver assumit la seva catalanitat nacional per no convertir els seus informatius en els d’una televisió provinciana de nació espanyola.

Vista però la recorrent tendència dels presentadors dels TN (Ramon Pellicer i Raquel Sans al Vespre) a utilitzar per iniciativa pròpia la terminologia que exigeix el PP potser les seves demandes seran innecessàries. D’altra banda, la històrica renúncia de TV3 a oferir alguna cosa més que una informació estrictament principatina, converteix el seguiment de les notícies al País Valencià i les Illes en un acte de militància catalanista absurd. TV3 va renunciar a dues cinquenes parts del seu mercat potencial d’espectadors quan va apostar per no cobrir la informació diària a València i les Illes plantejant, per exemple, desconnexions com el que fa al Telenotícies Comarques. Si no hi ha canvis en aquest sentit, TV3 està condemnada a aquest exigu sostre del 2% que avui assegura veure la televisió principatina a les comarques del sud.      



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.